Кандидат за София продавал сладолед, сега раздава без пари

https://www.24chasa.bg/Article/1058519 www.24chasa.bg
Акробати на кокили раздадоха заедно с Николай Пехливанов балони, тениски и шапки на столичани за старта на кметската кампания. СНИМКА: ГЕРГАНА ВУТОВА

Като продавач на сладолед стартирала кариерата на депутата от “Атака” и кандидат за кмет на София Николай Пехливанов.

Това сподели самият той при официалния старт на предзиборната си кампания. На нея символично раздаде безплатен сладолед на минувачи и техните деца. Агитацията започна в центъра на столицата до една от преките на бул. “Витоша”, където Пехливанов като студент продавал леденото лакомство.

“Избрах това място нарочно. Идеята ми е да покажа на хората, че с достатъчно упорство и желание всяка цел може да се постигне”, обясни Пехливанов, който има и успешен строителен бизнес.

В момента обаче според кандидат-кмета столицата не изглежда като в студентските му години. “Хората са станали мрачни и недоверчиви. Време е да си върнем усмивката, да си върнем София. Всички заслужаваме тя да е чиста, със свободни тротоари, с удобен и редовен градски транспорт”, натърти той.

И облече фланелка с деветка на гърба – изтегления в жребия номер на бюлетината му. Пехливанов напомни, че със същия играе най-успешният ни футболист Димитър Бербатов, затова съвпадението зарадвало много него и щаба му.

Вижте предизборния сайт на "24 часа"