Роми пребиха семейство, хванало крадец

https://www.24chasa.bg/Article/1063263 www.24chasa.bg
Раните по тялото на Бисерка Шишкова

Семейство хвана ром на 16 г. да краде в дома на 86-годишна баба и се оказа пребито от 30-ина души. Нелепият инцидент станал в неделя около 18 ч на ул. 357 в столичния кв. Модерно предградие.

Димитър и Бисерка Шишкови си почивали в двора на къщата си. С тях били дъщеря им Ива, приятелят й и друг близък на семейството мъж. Зетят видял някой да се промъква около дома на съседката баба Бинка. Момчето отишло да провери какво се случва.

"Бабата няколко пъти е ограбвана. С нея си минаваме от двор в двор по комшийски. Влязох в нашата къща за малко, а като излязох, и тримата мъже ги нямаше, разказа Бисерка Шишкова. Видях ги да държат младо момче, ромче. Той викаше да го пуснат, а те казаха, че ей сега ще дойде полиция", добави жената.

Пред 9-о РУП семейството каза, че нямало конфликт с никого.
СНИМКИ: ГЕРГАНА ВУТОВА
Пред 9-о РУП семейството каза, че нямало конфликт с никого. СНИМКИ: ГЕРГАНА ВУТОВА

В същото време обаче съседско момиче се провикналона мъжете: "За какво го държите? Пуснете го". В това време крадецът се отскубнал и побягнал. Според Бисерка той нищо не успял да задигне.

"Точно за 2-3 минути се върна с още 20-30 души", разказаха Шишкови. Тумбата се нахвърлила върху семейството, което още било в двора на бабата, която за щастие не си била вкъщи. Почнали да бият наред.

"Носеха дървета, камъни и тухли. Чуваха се викове: Убийте ги", спомни си Бисерка.

След суматохата, която продължила 3-4 минути, Димитър Шишков е със счупено чене, шини и отоци. Вчера мъжът бе опериран в "Пирогов". Поне месец и половина ще прекара там. Приятелят, който бил на гости на семейството, пък е със счупен нос и пукнати скули. Гаджето на дъщерята Ива бе със синини по очите. Бисерка Шишкова също има охлузвания.

"Като видях, че всички са на земята, се паникьосах, дръпнах единия ром. Той ме удари, после и аз го ударих. След това друг ме бутна и залитнах", каза жената, докато показваше раните си.

Дъщерята Ива два пъти опитала да се обади на тел. 112, но виждала, че става напечено, затваряла телефона и излизала на двора.

В паниката си майка й започнала да крещи "Идва полиция". Това стреснало ромите и те изчезнали за секунди. После семейството се свързало с полицията и веднага бил пратен патрул от 9-о РУП.

Вчера Шишкови бяха разпитани пред следовател, докато главата на семейството е в "Пирогов".

След мелето са задържани 4-ма - 16-годишният Ноте Жоров, който бил сгащен в чуждия двор, Йордан Кръстанов (36 г.), Янко Симеонов (19 г.) и Емил Митев (31 г.). Всичките са криминално проявени за кражби.

"Не сме имали пререкания с никого. Работя с роми и нямаме проблеми, уважаваме се", заяви Бисерка Шишкова. Последното, което жената чула от хората, нападнали семейството й, било: "Убийте я тая курва".

Вижте предизборния сайт на "24 часа"