Габрово посреща Дилма с шаржове

https://www.24chasa.bg/Article/1064668 www.24chasa.bg
Бразилската президентка е изобразена как стиска ръката на Бойко Борисов.

С изложбата “Усмивки от Бразилия” Домът на хумора и сатирата в Габрово ще отправи символичен поздрав към бразилската президентка Дилма Русеф, която утре ще посети родния град на баща си Петър.

Специалната колекция включва 31 творби на 11 бразилски и двама български карикатуристи. Особен интерес представляват три шаржа на Дилма, дело на българските художници Ивайло Цветков, Валери Александров, Нелсън Кастро, Сампаю.

Творбата на Ивайло Цветков представя Русеф на път с автобус по маршрута Бразилия-Габрово, намигайки към връзката й със столицата на хумора. Тази карикатура бе отличена с наградата на сдружението “Планета ГАБРОВО” за творба на габровска тематика в тазгодишното 20-о издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата. В своя шарж Валери Александров се заиграва с фолклора на двата народа, представяйки танцуващата Дилма в ритъма на бразилски и български традиционни мелодии. Творбата му е дарена на Дома на хумора и сатирата след представената през миналата година негова самостоятелна изложба във Веселата къща.

Бразилецът Нелсън Кастру Сампаю участва с творба, ясно изразяваща близките приятелски отношения между двете страни. Той е представил Дилма Русеф в дружеско ръкостискане с премиера Бойко Борисов.

Дилма се вози в автобус по маршрута Бразилия-Габрово. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Поради малкото време, с което разполага, бразилската президентка няма да може да отиде в Дома на хумора и сатирата да разгледа изложбата. Програмата й в Габрово предвижда посещение в Априловската гимназия, среща с габровци в двора на училището и посещение на историческия музей, където ще се срещне с българските си роднини.

Вижте предизборния сайт на "24 часа"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чапкънов: Исках да е на върха на Партийния дом, Соколов се възпротиви Надя Панкова Статуята на Света София не е статуя на светица. Този народен мит разбули пред "България Днес" бившият столичен кмет Стефан Софиянски. Повод за коментара му бяха спекулации, че паметникът на центъра на града е "сатанински",

Надя Панкова Банкерка не къде да е, а в кантората на банка "Ротшилд". С престижното поприще се похвали в интервю за списание Premium lifestyle "първата дъщеря" Фани Стоянова. Дъщерята на президента Петър Стоянов и съпругата му Антонина работи с най-богатите хора на планетата, поверили наследствените си авоари на престижната банка,

Митничари от Лом заловиха 266 литра незаконна ракия от обяви в интернет. Акцията се провела съвместно с полицията, а служителите на реда се представили за жадни клиенти. Договорили сделка за 10 литра ракия. След като продавачът се явил на уреченото място със стоката, проверката продължила в село Винарово,