Габрово посреща Дилма с шаржове

https://www.24chasa.bg/Article/1064668 www.24chasa.bg
Бразилската президентка е изобразена как стиска ръката на Бойко Борисов.

С изложбата “Усмивки от Бразилия” Домът на хумора и сатирата в Габрово ще отправи символичен поздрав към бразилската президентка Дилма Русеф, която утре ще посети родния град на баща си Петър.

Специалната колекция включва 31 творби на 11 бразилски и двама български карикатуристи. Особен интерес представляват три шаржа на Дилма, дело на българските художници Ивайло Цветков, Валери Александров, Нелсън Кастро, Сампаю.

Творбата на Ивайло Цветков представя Русеф на път с автобус по маршрута Бразилия-Габрово, намигайки към връзката й със столицата на хумора. Тази карикатура бе отличена с наградата на сдружението “Планета ГАБРОВО” за творба на габровска тематика в тазгодишното 20-о издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата. В своя шарж Валери Александров се заиграва с фолклора на двата народа, представяйки танцуващата Дилма в ритъма на бразилски и български традиционни мелодии. Творбата му е дарена на Дома на хумора и сатирата след представената през миналата година негова самостоятелна изложба във Веселата къща.

Бразилецът Нелсън Кастру Сампаю участва с творба, ясно изразяваща близките приятелски отношения между двете страни. Той е представил Дилма Русеф в дружеско ръкостискане с премиера Бойко Борисов.

Дилма се вози в автобус по маршрута Бразилия-Габрово. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Поради малкото време, с което разполага, бразилската президентка няма да може да отиде в Дома на хумора и сатирата да разгледа изложбата. Програмата й в Габрово предвижда посещение в Априловската гимназия, среща с габровци в двора на училището и посещение на историческия музей, където ще се срещне с българските си роднини.

Вижте предизборния сайт на "24 часа"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нора Шопова възбужда милионери и милиардери Сексбомб, сексбомб, ю ар май сексбомб... Така пееше Том Джоунс преди 15 години в мегахита "Сексбомба". Сега става ясно за кого точно той се е драл - за новата синоптичка Нора Шопова. Именно тя кацна в Нова телевизия, след като Деси Банова излетя. Както цяла България разбра,

Росен Ангелов-Горския случайно е присъствал на шесторния разстрел в Нови Искър. Той е бил неудобен свидетел и вероятно е бил ликвидиран, смята детективът Марин Маринов. Интересната си версия той базира на своя информация от разследващите. "Росен Ангелов е присъствал на разстрела на жертвите неволно, принудително и по-малко вероятно – в съучастие",

Аднан Ходжа лансира голотии по телевизията, съдят го Голи баджаци и дълбоки деколтета в "религиозно" предаване скандализират Турция и докарват до истерия тв зрителите. Пиперливото токшоу "Беседи с Аднан Октар", което се излъчва по частния интернет канал А9, е обвинено, че пропагандира леко поведение и развращава обществото.