Обвиняват апаша от Модерно предградие

https://www.24chasa.bg/Article/1065170 www.24chasa.bg
Бисерка, Ива и Тихомир (от ляво на дясно) се надяват всичките нападатели да бъдат заловени. СНИМКА: ГЕРГАНА ВУТОВА

В Софийската районна прокуратура е образувано досъдебно производство за кражба срещу 16-годишния Ноте Жоров, научи "24 часа". Тийнейджърът е задържан за 72 часа. След изтичането им съдът трябва да прецени дали да го остави в ареста за постоянно.

Младежът от ромски произход бе хванат от семейство да краде в съседен двор в столичния кв. Модерно предградие в неделя. Ноте успял да се измъкне, а после довел 30-ина роми да се разправят с Димитър Шишков и близките му. Те били въоръжени с дървета, тухли и камъни. Сред тях имало жени и деца.

След масовия бой Димитър бе приет в "Пирогов" със счупена челюст. Той не може да говори и ще лежи в болница над месец.

Образувано е и дело срещу неизвестен извършител за нанасяне на телесна повреда от хулигански подбуди. Първоначално след мелето бяха задържани Ноте и още трима роми. Тепърва ще се установява кой точно е налагал Димитър, жена му Бисерка, дъщерята Ива, зетя Тихомир и семейния приятел Георги.

"Всичко е спокойно, няма агресия около нас", каза по телефона Бисерка Шишкова. Тя и приятелят на дъщеря й са си извадили медицински свидетелства, според които имат лека телесна повреда. Семейният приятел Георги ще ходи днес в Съдебна медицина.

Синът на 86-годишната баба Бинка, в чиято къща се опитал да тараши Ноте, казал на Шишкови, че апашът не е успял да отмъкне нищо.

Домът на възрастната жена е обиран на няколко пъти.

"Живеем в страх. Коментираме случилото се със съседите и се надяваме всичко да се оправи", каза още Бисерка.

Това, че четирима бяха хванати, ме успокоява дотолкова, доколкото е свършено нещо. Дано хванат и другите", добави жената.

Вижте предизборния сайт на "24 часа"