Станишев: Борисов да открие и НДК

https://www.24chasa.bg/Article/1066071 www.24chasa.bg
Ивайло Калфин, кандидат за президент на БСП, бе посрещнат с цветя от столичния партиен актив. На заден план - кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов. СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ

Дайте на Борисов да открие и НДК, така и така е на път да го приватизира.

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на среща с партийния актив на София миналата вечер. За срещата дойдоха кандидатите за президент и вицепрезидент Ивайло Калфин и Стефан Данаилов и кандидатът за кмет на София Георги Кадиев.

Експремиерът цитира жители на Балчик, които се смеели, че наскоро премиерът открил там пречиствателна станция, която обаче работела още от 2009 г.

ГЕРБ хвърля пари в магистрали, а ние в пенсии, каза соцлидерът. Разликата била в това, че от пенсии не може да се открадне, а от парите за магистрали можело.

"Хората са изморени, 20 г. какви ли не експерименти се случиха на България, кого ли не опитваха като спасител. И след всеки спасител идвахме ние да оправим държавата", заяви бившият премиер.

Той каза още: "След Катуница стана ясно, че няма никаква борба с престъпността. Рашков обяви, че се е договорил да подкрепя ГЕРБ, но не посочи с кого. Е, кажете с кого? Затова ли го пазихте като зеницата на окото си, че хората излязоха отчаяни да протестират?"

„Цялото чувство за социална несигурност, което го има навсякъде в България, няма нищо общо със захаросаната пропаганда, представяна по телевизията", заяви Ивайло Калфин. По думите му ГЕРБ иска българските граждани да живеят в сапунен сериал, в който всичко изглежда прекрасно.

"Управлението не е търсене на службица. То е кауза. В България от едната страна стои едно самовлюбено управление, а от другата- хората с ежедневните си проблеми", каза още Калфин.

Вижте предизборния сайт на "24 часа"