Владимир Денев: Всеки ден водя битка и печеля състезания за своите клиенти

https://www.24chasa.bg/novini/article/10796078 www.24chasa.bg

Ако си успял в бизнеса, но си се провалил като родител, значи не си успял изобщо. Няма по-важно нещо от това да дадеш правилен старт на децата си в живота

Владимир Денев е собственик на медийна агенция „Аргент”. Той е роден на 18 юли 1965 г. в София, завършва СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Философия“. Започва кариера като журналист още като студент във в. „Народна младеж“ и „Диалог“. По-късно участва в първия екип на в. „24 часа“ и „Стандарт“. Създава „Аргент“ през декември 1995 г. заедно с Йоана Даракова, която по-късно му става съпруга. Има две дъщери – Дария и Владина, които вече са част от екипа на агенцията. Съвсем наскоро медийната агенция беше обявена за втора поредна година за медийна агенция на годината.

Интервюто на Владимир Денев е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“, което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ сега ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот.

- Какви ценности изповядва вашата компания и каква е вашата лична професионална мисия?

- Честност, доброта, откритост в отношението към колегите, професионализъм в избора на медии за найправилната комуникация на посланието, стоящо зад конкретната стока или услуга.

- Как се промени бизнесът във време на пандемия? Какво ново разбрахте за вашата компания и колеги в тази извънредна ситуация?

- В средата на 2020 г., когато всичко се промени за един ден, разбрах, че екипът е еднакво силен, добър и сплотен както в офиса, така и онлайн. В месеците, когато бяхме разделени физически, пролича още по-силно доверието между колегите, силата на екипния дух, жаждата за нови победи, както и постоянен стремеж да се внедряват нови подходи, услуги и умения.

- Как и от кого се учите да управлявате?

- Прочел съм доста книги по мениджмънт и знам, че добрият мениджър избира само най-качествените хора в своята област и те стават екип.

- Казват, че първият милион е най-труден. Въпросът не е само за пари. Кой е вашият „първи милион”, вашата голяма печалба?

- Това са хората от екипа, с които сме като едно семейство, защото на 6.12.2021 г. „Аргент“ стана на 26 години.

- Кой е бизнесът на бъдещето, в който ще ви е интересно да се развивате и доказвате?

- Постоянно търся място за мен и нашата агенция в дигиталното пространство, във виртуалния свят, в който все по-често ще ни се налага да живеем.

- Как намерихте призванието си?

- Може би случайно, както обикновено стават хубавите неща в живота.

- Най-интересното състезание, което сте печелили?

- Печеля постоянно състезания за своите клиенти пред други конкуренти, тази битка я водя всеки ден.

- Кога сте се чувствали като покорител на света и кога абсолютно безпомощен?

- Когато преди 2-3 години се изкачих на Мусала и разбрах, че най-трудно е слизането от върха.

- Колко често влизате в кухнята и какво пише на кулинарната ви визитка?

- Всеки ден, всяка вечер. На визитката ми пише специалист по българска, италианска, азиатска кухня, може би.

- Коя е най-скъпата ви играчка?

- Автомобилът, който карам в момента. Преди години бях фен на италианските, след това на френските, а сега на германските автомобили.

Много мъже преосмислят живота си, отказвайки се от нещата, които преди това са смятали за важни. Какво би ви довело до подобен житейски обрат във вашия случай?

Преди 7 години имах сериозен проблем със здравето, преборих се и след това започнах да гледам на света по нов и различен начин.

- Какво взехте от своите родители, за да продължите напред, и от кое от техния опит се отказахте?

- Честност и откритост към хората. Преосмислих максимата, че само с работа не се забогатява, трябва и много да се мисли.

- Важно ли е да имате до себе си някого, с когото да споделяте успешната си кариера?

- Да, съпругата ми Йоана, с която сме партньори и в „Аргент“.

- Научихте ли формулата за здраво семейство, или още я търсите?

- Да, знам я от моите родители и я прилагам всеки ден. Това значи преди всичко търпение, уважение и обич.

- Как мъж с много ангажименти възпитава своите деца и кое е най-важното в общуването с тях, така че успелият мъж да може да се нарече и успял баща?

- Ако си успял в бизнеса, но си се провалил като родител, значи не си успял изобщо. Няма по-важно нещо от това да дадеш правилен старт на децата си в живота.

- Зад каква благотворителна кауза бихте застанали?

- Много често помагаме на деца от детски домове, без родители.

- Как бихте описали мъжете от вашето поколение?

- Това са преди всичко мъже опитни, балансирани, видели и 2, и 200, живели в две различни епохи, които почти няма какво да ги изненада.

- Какви съвети бихте дали на своето 20-годишно „аз“ и от какво бихте се отказали, ако бяхте с днешния опит и мъдрост?

- Бих го посъветвал да „бърза бавно“, но в същото време да не се занимава с глупости.

- Ако загубите всичко, което сте постигнали, с какво ще се заемете?

- Ще отида да живея до морето и ще пиша книги. А може да отворя и малък ресторант на плажа.

- С какво ще сте променили професията, колегите си и може би света, когато излезете в пенсия?

- Надявам се да ме запомнят най-вече с нестандартния подход към света, с честното и открито отношение към клиентите и бизнеса, с далновидния поглед, насочен в бъдещето, много отвъд хоризонта на нашите мечти и реални възможности.

Може да намерите "Мъжете, които задават TREND" на местата за продажба на списания в цялата страна или да поръчате на тел. 02 942 20 37.