Пълнени яйца за малки и големи

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Дафинка Балчева от София също се включи с рецепта в седмицата на яйцето. Тя предлага интересно ястие за четирима.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

4 яйца

30 гпрясно масло

2 с.л. майонеза

2 с.л. лъжици кетчуп

3-4 маслини

магданоз

зелена салата

морков и черен пипер на зърна на украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Варимяйцата твърди и ги разрязваме напречно в горния край.

Изваждамежълтъка и го пасираме с прясното масло. От приготвената смес оформяме топчета, с които пълним яйцата.

Оформямефунийки от единият край на моркова. Върху листата от зелената салата прибавяме майонеза и върху нея поставяме сглобените яйца.

Декорирамеястието с магданоз, маслини и кетчуп и го сервираме.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ники Сотиров слуша опера и джаз, докато готви

Актьорът започва деня си с лъжица мед на гладно, а преди лягане пие по 50 г уиски за сърцето Когато Ники Сотиров е в кухнята, готвенето се превръща в истински гастрогуру спектакъл.

Свински опашки с кисело зеле

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мусака с пилешки дробчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен