Канибали изяли немец по пътя на Моби Дик?

https://www.24chasa.bg/Article/1080351 www.24chasa.bg
Щефан Рамин и Хайке Дорш се къпят на едно от екзотичните места, които посетили преди предполагаемата трагедия. Факсимилето е от публикацията на в. “Дейли мейл”.

Германският бизнес консултант Щефан Рамин, изчезнал преди месец на полинезийския остров Нуку Хива, вероятно е изяден от местни канибали, съобщи в. “Дейли мейл”.

Рамин (40 г.) се отправил на околосветско пътешествие с яхта през 2008 г. заедно със спътницата си Хейке Дорш. Той постоянно информирал за местонахождението си в своята страница във “Фейсбук”. На 16 септември 2011 г. двамата пътешественици акостирали на тихоокеанския остров Нуку Хива, част от Френска Полинезия, където смятали да останат няколко месеца.

Щефан Рамин тръгнал на традиционния за острова лов на кози, като си взел местен водач на име Анри Ети. Един ден Ети се върнал сам при Хайке Дорш и съобщил, че нейният спътник бил ранен. Водачът дори завързал жената и я изнасилил. Тя успяла да избяга и се обадила в полицията, която започнала да издирва германеца. След няколко дни силите на реда открили изгорени човешки останки и дрехи. Предполага се, че те са на Щефан Рамин. Останките са изпратени за експертиза в Париж.

Любопитното е, че през същия остров е минал някога Херман Мелвил (1819–1891), автор на романа “Моби Дик”. Писателят често разказвал, че на Нуку Хива го пленили канибали, но той по чудо успял да избяга от тях. Явно Щефан Рамин нямал този късмет, пише “Дейли мейл”. (24часа)