Олимпийският шампион Гълъбин Боевски хванат с 9 кг кокаин

https://www.24chasa.bg/Article/1091045 www.24chasa.bg

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е бил арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу с 9 кг кокаин, натъпкан в три куфара, съобщи специално за “24 часа” източник от Бразилия вчера.

От Министерството на външните работи в София заявиха, че имат такава информация, но тя все още не е официално потвърдена от бразилските власти.

Щангистът заминал преди около седмица за Бразилия заедно с дъщеря си Сара, която участвала в тенис турнир за купата "Санта Катерина" в град Итажаи.

Това потвърдиха от столичния спортен клуб "15:40" и допълниха, че от тогава нямат информация и не са се чували с никого от двамата.

Мобилният телефон на Гълъбин Боевски вчера бе изключен. Според източници на "24 часа" в Бразилия олимпийският шампион от Сидни 2000 бил арестуван в понеделник - 24 октомври, на летище "Гуарульос" в Сао Паулу.

Преди време друг наш спортист, шампион по културизъм, бе заловен в бразилския град Ресифе с 4 кг кокаин и осъден на 13 години затвор. Според адвокати за трафик на 9 кг Боевски е заплашен с присъда от 15 до 20 г. лишаване от свобода.

В затвора в бразилския град Итаи, щата Сао Паулу, по непотвърдена информация към момента има повече от 70 български граждани, които излежават присъди за трафик и притежание на наркотици.