„Медийна група България" дари книги за 1 мил. лв. на читалищата

https://www.24chasa.bg/Article/1093148 www.24chasa.bg

Премиерът Бойко Борисов стана гарант на дарение от „Медийна група България холдинг" в полза на всички 3200 читалища в България. Даряват се енциклопедии, българска и чуждестранна литература, а инициативата е с названието „Книги за един милион".

Документите за дарението бяха подписани в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" в присъствието на министър-председателя и министъра на културата Вежди Рашидов.

Борисов изрази надежда Министерството на културата да изпълни волята на дарителя и книгите да бъдат разпределени на всички български библиотеки.

Вицепрезидентът на медийната група Венелина Гочева отбеляза, че от 5 години насам 90% от българските библиотеки не са получавали нови книги.

От своя страна Огнян Донев изтъкна, че дарението е част от корпоративната социална отговорност на компанията и съобщи, че вестниците „Труд" и „24 часа", заедно с БАН, възнамеряват да издадат 12-томна енциклопедия на България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради