Секретарката от “Столичани в повече” сама плати силикона си

https://www.24chasa.bg/Article/1094284 www.24chasa.bg
кадър от клипа, който Веси снима в Косово за първото си парче.

Hови гърди, а пък въобще не й личат. “Все пак няма да влизам в порноиндустрията - направих съвсем лека корекция”, смее се екранната секретарка на кмета в “Столичани в повече” Деси.

Зрителите обаче все още няма да могат сами да преценят дали си личи корекцията, защото в момента върви сезонът, сниман в началото на лятото. А силиконът на Деси е сложен чак през август. Сериите с новата визия на секретарката Би Ти Ви ще излъчва напролет.

Момичето, което прави кафе на кмета на с. Извор, всъщност се казва Веселина Попова и вече разказа пред “24 часа” за новата си придобивка. Отдавна го мислела, но все не набирала смелост. Това лято си сложила по 290 кубика, след като проучила всичко около операцията.

Секретарката от “Столичани в повече” сама плати силикона си

Оттогава започват и спекулациите по жълтите медии със заглавия “Любовницата на Любо Нейков си сложи силикон”, “Любо Нейков плати циците на секретарката Деси”.

Веси и приятелят й Александър Беседин
Веси и приятелят й Александър Беседин

“Голямо момиче съм, изкарвам пари и сама реших да го направя”, казва уверено тя. Пък вече е свикнала да вижда глупости за себе си - последно я направили лесбийка. “При такъв мъж, какъвто си имам вкъщи, за какво са ми жени”, усмихва се Веси.

тя позира случайно покрай приятели. 
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
тя позира случайно покрай приятели. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Тя се появи на малкия екран още по времето на третия “Мюзик айдъл”. Успя да пее на два от големите концерта, а после се върна към обичайната си рутина. Но не за дълго. Дони, който беше част от журито на риалитито, а после стана музикален продуцент на “Шоуто на Иван и Андрей”, я изненадва със съвсем прилично предложение - да стане беквокалистка във вечерното издание. И макар от малка да мечтае да се занимава с пеене, дотогава упражнява таланта само с дезодорант пред огледалото в банята - заради добрата акустика там.

Завършва електротехникума в Пловдив и е работила в областта на микроелектрониката 5-6 години. Там произвеждали най-малките елементи, които влизат във всякакви джаджи като телефон, дистанционно и др.

Когато идва за постоянно в София, за да работи при Иван и Андрей, е нова за света на телевизията. Има ужасна сценична треска преди ефир. “Не мога да го опиша - голям адреналин. Разтреперват ти се ръцете, дишането се учестява, потиш се - страшно е”. С времето свиква с екранното си появяване. Помага й опитът, който трупа, докато пее в клубовеи пиано барове.

Най-голямата изненада идва, когато един ден Любо Нейков й се обажда. Понеже я бил гледал и в “Мюзик айдъл”, и като беквокалистка, искал да я покани като гост-изпълнител за някое от изданията на “Комиците”.

От дума на дума плановете се променят. Предлага й ролята на секретарката на кмета на с. Извор в “Столичаните...”. И понеже единственото й участие като актриса дотогава било само в детската ясла като внучето в “Дядо вади ряпа”, чистосърдечно си признала: “Никога не съм играла в кино или дори в училищна пиеса, мислите ли, че ще се справя?” След отговора, че понякога хората, които не се занимават професионално с актьорство, са по-убедителни и естествени, тя веднага се съгласява.

В началото образът й е епизодичен - появява се едва за секунди. Затова, когато Веси се обажда на майка си да пита как се е представила в първата си сцена във филма, тя чува: Гледах го сериала, обаче, докато мигна, и твоето участие премина.

Но макар и второстепенен, образът на героинята й тепърва ще се развива. Тя не иска да издаде и дума от сценария, но няма да забрави две сцени, в които участва. Заради едната цял ден снимали на парещото слънце, опитвали се да се скрият от лъчите с чадъри за дъжд, но доста неуспешно, защото накрая всички били изгорели. Това е същата сцена, в която тя е във водно колело с бившия вече кмет Чеканов (Любо Нейков) и го целува. Какво точно се случва обаче, не издава. Както и за другата сцена, която още помни като най-забавна. “Имаше вода, но пак няма да кажа повече”, загадъчно намеква.

Сюжета не издава и на най-близките си хора. Често приятели от НАТФИЗ я молят да ги заведе на снимачната площадка. “Те учат това и мечтаят за това. А аз никога не съм мислела, че ще стана актриса - просто ми падна от небето и се влюбих в това, което правя. Забавно е, купон е, но когато става въпрос за работа, трябва да сме сериозни.”

Какво се случва с героинята й, не коментира дори с приятеля си, с когото живее. Той също е разпознаваемо лице - моделът Александър Беседин, и доста често се появяваше по подиумите. Сега има собствен караоке бар. На такова място се запознава и с Веси. Тя още не може да каже как я е спечелил, но пък знае, че винаги може да разчита на него и за добро, и за лошо. Преди няколко месеца, когато му казва, че си е наумила да си коригира гърдите, той учудено я пита: “Защо, нали аз съм те харесал такава?” Но я закарва до клиниката, стои в стаята, докато я вземат в операционната. След като излиза от упойката, той е първият, когото вижда. “Първите няколко дни не са много приятни, не че е било адска болка, но има някои неща, които не можеш да правиш сам. Той се грижеше за мен през цялото време. Следващия момент хареса и резултата”, спомня си Попова.

Александър е с нея и докато снима първия си клип. Отиват да го правят чак в Косово. Оттам е приятелят на сестрата на Веси. Благодарение на това намират мястото. Продуцентската къща дори прави подарък на младата певица - не плаща за нищо по видеото. “Понеже искат да пробият, дадоха всичко от себе си по моя клип”, обяснява тя.

Снимат в столицата Прищина няколко дни по-миналата седмица. “Много си е приятно там - възстановяват се, засилили са строителството. Има надпис с букви по-големи от човешки ръст - Newborn, заради новата държава.” Заминават тя с Александър, гримьор и няколко танцьори. Сюжетът на клипа не е като в приказка, а разказва за силна жена, която може да е всякаква, каквато поискат, но ще бъде такава, каквато тя желае да е.

Песента й е с работното заглавие “Винаги мога”. Текстът е на Любо от “Те”, а музиката - на Графа. Отнема им почти година да я сглобят - всеки има своите ангажименти. Сега остават последните щрихи и много скоро Веси ще я представя по участията си. Нищо чудно и зрителите да я чуят в “Столичани в повече”, защото прохождащата актриса обещава да има сцена, в която, освен да сервира кафета на кмета, може и да пее.

Все още не мисли за брак и деца

Веси най-много съжалява, че не може да отдели достатъчно време до семейството си в Пловдив. Там са не само родителите й, но и сестра й с малкия си син. “Той сега е първокласник. Много е палав, обграждаме го с много грижи”, разказва Попова.

И макар да има примера на родителите си, които имат близо 30-годишен брак, Веси все още не мисли да мине под венчило.

Двамата с приятеля й Александър поддържат връзката си с малки жестове. Като вечер, когато тя се прибере късно след участие, той, вместо да спи, я посрещне с вкусна вечеря. Освен да готвят у дома, те най обичат и да пеят. Когато Веси няма други ангажименти, се събират с приятели в караокето на Александър и заформят истински концерти.

Също като него и тя се е запалила по фитнеса. “Александър взе наскоро медал на републиканското по културизъм. Покрай него и аз тренирам в залата - трябва да се поддържам.”

Приятелят й не я ревнува от снимките в сериала, защото знае, че всичко е по сценарий.

НЕЙНИЯТ ВЪЗХОД...
Сериалът

Макар в началото ролята й в "Столичани в повече" да е доста малка, Веси вече започва да се появява в много повече сцени. Казва, че се е влюбила в актьорството, макар никога преди да не е мечтала за това.

И ПАДЕНИЕ
Музикалното риалити

Първият досег на Попова с музиката и сцената е в третия "Мюзик айдъл". В него тя успява да стигне само до втория концерт и след това отпада. Но не го приема като голяма загуба, защото от там започва музикалната й кариера.