Мариана Попова купува дрехи, без да пробва

https://www.24chasa.bg/Article/1094461 www.24chasa.bg
Големи обеци и семпли черни рокли. С такава визия беше певицата в ролята си на жури в “Гласът на България”. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И БУЛФОТО

Tолкова си фина, нежна и красива на живо. Боже, по телевизията какъв си урунгел!

Ето това откровение прави непозната жена, когато вижда Мариана Попова да пазарува в кварталния супермаркет. Казва й го съвсем искрено. Певицата не се обижда. Откакто стана жури в музикалното шоу “Гласът на България”, най-редовно я спират по улицата, за да й отправят подобни комплименти. Тя отлично знае, че камерите изобщо не я обичат. Освен това на екрана изглежда и по-пълна поне с 5 кг.

Напоследък й се случват и други странни неща. Срещат я хора, стискат й ръката и й казват: “Госпожо Илиева, представяте се прекрасно в “Х фактор”. Да, неведнъж са я припознавали за колежката й Мария Илиева, която е жури в музикалното риалити. Преди няколко дни се чуват по телефона. “Не се притеснявай. Аз най-редовно получавам поздравления колко съм страхотна в “Гласът на България”, й отговаря през смях Мария. Това лято двете се засичат на участие. Тогава се наговарят да направят експеримент - разменят си песните. Мариана пее “Нищо”, а Мария - Let Me Cry. Дали публиката е заподозряла нещо, никоя още не е разбрала.

Мариана и съпругът й Ханес на сватбата на Кремена Халваджиян през лятото. Кораловата рокля на певицата струва 40 лв., а обувките са на Shoe Art за 250 лв.
Мариана и съпругът й Ханес на сватбата на Кремена Халваджиян през лятото. Кораловата рокля на певицата струва 40 лв., а обувките са на Shoe Art за 250 лв.

Обаче, ако детето на Попова Мария-Магдалена беше там, със сигурност много щеше да се обърка - коя от двете е мама. Тя още не е навършила 2 г. Доскоро, като види по телевизията жена с подобна на Мариана прическа, е убедена, че е нейната майка.

Мариана Попова купува дрехи, без да пробва

Макар зрителите да виждат Попова все с права коса, вързана нa кок, нейната всъщност е гъста, чуплива и никога не е боядисвана. “Радвам се на добър генетичен материал.” Само един път се осмелява да я подстриже драстично. Това се случва по време на бременността й. “Тогава изпадаш в предродилна депресия, която те кара да правиш големи глупости с визията си”, разказва певицата. В момента у тях съхранява много екстеншъни - естествени кичури от коса, с които от време на време удължава и сгъстява своята. Ей така, за разкош и приятно усещане.

Да пее боса на сцената, е вече запазена марка на певицата.
Да пее боса на сцената, е вече запазена марка на певицата.

Преди да роди дъщеря си, изпитва голям страх. Не от самото майчинство, а от това, че се “превръщаш в буре, много си закръглена, навсякъде по теб има месце, подпухнала си и дори не можеш да се наведеш и да си завържеш обувките”. Връща старата си форма с много усилия около година след това. Останали й още 4 кг, които сваля покрай шоуто. “Никой не се хранеше, защото стомасите на всички са свити, когато дойде понеделник и някой трябва да си тръгне завинаги. Отслабнах благодарение на мъката и болката, която изпитвах по време на елиминации.”

На промоцията на последния й албум “Предай нататък”. За събитието тя си уши смокинг, който е сред любимите й дрехи в гардероба.
На промоцията на последния й албум “Предай нататък”. За събитието тя си уши смокинг, който е сред любимите й дрехи в гардероба.

Тя обаче е била и от другата страна. Същите трепети като на участниците изживява преди 10 години. Тогава заедно с Деси Добрева и Александра Раева печелят кастинга за беквокалистки в “Ку-ку бенд”. Само няколко дни след като Слави иска да я назначи, Мариана му съобщава: “Отказвам се”. Обяснението й е, че е ангажирана с групата, в която пее, “Кокомания”, участва по клубове и няма нужда от тласък в кариерата си. “Сега, като се видяхме със Слави, седнахме да си поговорим. Бях много щастлива. По принцип той не е от хората, които казват мили думи. Стори ми се променен. По-позитивен, по-мъдър, по-добронамерен, страшно деликатен. Заобичах го 2 пъти повече.”

Когато забременява, Мариана за първи път си сменя драстично прическата.
Когато забременява, Мариана за първи път си сменя драстично прическата.

Горе-долу по това време, когато е в групата, слага за първи път високи токчета. Като дете носи само маратонки. “Високите обувки са за парад, ниските - за комфорт. Токчетата са произведение на изкуството - бижу, което се обува, качваш се на сцената, пееш 15 минути и ги събуваш веднага, за да не си нараниш повече краката.” В гардероба си има много такива - страшно красиви и все неудобни. Едни от любимите си слага на сватбата на Кремена и Магърдич Халваджиян преди 2 месеца. Те са с цвят корал, лачени, с дебела платформа, струват 250 лева. Комбинира ги с рокля в по-светъл нюанс, с права кройка, която купува за 40 лева.

Често излиза на сцената боса. Дори тази визия с годините се превръща в нейна запазена марка. Само така се чувства здраво стъпила на земята.

Който е гледал “Гласът на България”, няма как да не забележи и талантливите участници в него, и големите обеци на Мариана. Те са си лично нейни. Купува ги от малко магазинче в Овча купел, в което ги внасят от Италия. Има 5 различни чифта, а цената им е между 20 и 50 лева. “Обичам класиката в обличането и в начина ми на живот. Колкото си по-семпъл на сцената, толкова повече хората обръщат внимание на музиката”, смята Мариана.

Тя не обича да обикаля по магазините. Шопингът не е нейната стихия. Обикновено си харесва нещо от витрината, спира с колата, купува го и продължава. Пробва го, ако е крайно необходимо. “Нямам време и нерви. Имам фобия от много хора, събрани на едно място. Страх ме е и се задушавам”, признава си Мариана. Вместо това предпочита да си седи вкъщи с любимите хора.

Сега влиза по-често в бебешки магазини, за да купува дрехи на дъщеря си. И няма как иначе - Мария вече сама казва какво иска да облече и защо не харесва някой от панталоните си.

За разлика от нея майка й обожава всички дрехи, които висят в гардероба й. Обаче там вече ги няма онези 40 дълги етнорокли, които преди няколко години Мариана купува буквално на килограм. “Аз не задържам дрехи. Роклите ги раздадох на съседи, приятели, познати”.