Опразниха кабинета на Славчо в Пловдив, оставиха само копие

https://www.24chasa.bg/Article/1098284 www.24chasa.bg
Преди 2 г. Славчо Атанасов публично набучи на копие споразумението с правителството за компенсации от софийския боклук. То остава в кабинета на Иван Тотев. СНИМКА: НАТАША МАНЕВА

Работници изнесоха вчера личните вещи от кабинета на Славчо Атанасов. Сред тях и снопът с пръчки на Хан Кубрат, който стоя 4 г. на бюрото му. Оставиха обаче копието, на което Атанасов преди 2 г. набучи споразумението с правителството за изплащане на компенсациите за Пловдив от софийския боклук.

Атанасов няма да сдаде поста в понеделник, когато новият кмет Иван Тотев встъпва в длъжност. Това ще стори заместникът му Александър Долев, който е и.д. кмет.

От 23 септември Атанасов не е градоначалник, той е в отпуск, обясни Долев. В първия ден след балотажа той уволни зам.-кмета по спорта Георги Титюков от “Кауза Пловдив”, който на втория тур подкрепи ГЕРБ.

Вчера и.д. кметът събра 24-мата шефове на дирекции в общината и ги инструктира да не подават оставки. “Не се притеснявайте, не могат да ви уволнят, законът ви пази. Ако някой иска да ви махне, трябва да ви хване в груби нарушения”, обясни им Долев.

Тотев вече обяви първите си заместници. Марта Божикова ще отговаря за европейските проекти. Тя заемаше този пост до 23 септември 2008 г., когато ГЕРБ излезе от управлението на Пловдив. Костадин Димитров ще е зам.-кмет по младежта и спорта. Той е секретар на федерацията по таекуондо.

Днес Тотев ще бъде освободен от поста областен управител. За мястото се спряга досегашният зам. областен Георги Игнатов, както и депутатите Стефан Дедев, Антоний Йорданов и Величка Шопова. Премиерът щял да има последната дума.

Йордан Кюмюрджиев, първият председател на ГЕРБ в Пловдив, е предложен за изключване от партията.

Причина за неговото отстраняване е, че е заявил подкрепа не за Тотев, а за изключената от ГЕРБ Дани Каназирева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той