Бутат палати на Цар Киро в Катуница

https://www.24chasa.bg/Article/1106238 www.24chasa.bg

Дирекцията за национален строителен контрол в Пловдив бута незаконните имоти на Кирил Рашков в Катуница. В момента се изготвят заповедите за събаряне на огромните палати, както и забрана за ползването им, съобщи бТВ.

Преди повече от две седмици по съборените къщи на Кирил Рашков бяха разлепени съобщения за съставени констативни актове. Извършена е проверка на 14 имота, но РДНСК засега не съобщава кои къщи подлежат на събаряне.

Адвокатите на ромската фамилия са внесли възражения, но не са предоставили строителни книжа на повечето имоти, както и разрешение за тяхното ползване.

„След като издадем тези заповеди, те се връчват по надлежния ред, подлежат на обжалване, след като влязат в сила заповедите за премахване. Тогава ще започнем процедурата по премахване", заяви Мария Дончева, началник на РДНСК - Южен централен район.

През октомври Националната агенция по приходите иззе луксозните автомобили на фамилията. Шест автомобила, между които два луксозни джипа и две леки коли, бяха вдигнати от Катуница. Автопаркът беше извозен от двора на неопожарената къща на Кирил Рашков. Под засилена полицейска охрана, три паяка прибираха автомобилите.