Подозират БГ фамилия, че въоръжава италианската мафия

https://www.24chasa.bg/Article/1111182 www.24chasa.bg
Част от иззетия от полицията арсенал, който българите доставяли на наемните убийци на калабрийската мафия

При операция с кодовото име “Враца” италианските власти арестуваха 4-ма българи и един италианец, а друг българин се издирва за международен трафик на оръжие.

Сред задържаните в калабрийския град Кротоне е цяло българско семейство - Атанас Илиев, съпругата му Васка Илиева, дъщеря му Росица Атанасова и сестра му Донка Илиева. Не се съобщава кой е петият българин, който се издирва в чужбина.

Според италианските медии българите са снабдявали с оръжие 58-годишния калабриец Франческо Лерозе от градчето Мезорака, до Кротоне.

Основната версия на италианските власти е, че оръжието е било предназначено за калабрийската мафия Ндрангета.

Властите са иззели цял арсенал руско производство марка "Зораки", използван обикновено от наемните убийци. 8 от общо 13-те полуавтоматични пистолета, задържани на пристанищата Бриндизи и Бари при контролни проверки, са били придружавани от заглушители. Те са били с калибър между 6,35 и 7,65.

Разследването на италианските власти е стартирало след проверка на българите, слезли от фериботи на пристанищата Бари и Бриндизи. Така станало ясно, че оръжието и в двата случая било предназначено за Франческо Лерозе. При първата операция на властите в Бриндизи са били задържани 5 пистолета, 6 пълнителя, 90 муниции и 2 заглушителя. Именно присъствието на заглушители в пратката събудило най-много тревога у полицията, тъй като в повечето подобни случаи става дума за оръжие за организираната престъпност.

При втора контролна проверка на ферибот в Бари пък били задържани 7 пистолета с пълнители, 6 заглушителя и 100 патрона. И в двата случая оръжието било скрито в колите, с които са пътували българите. След подслушване на телефонните им разговори полицията достигнала до следите, водещи към Калабрия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани