Бисер Андреев привлечен като обвиняем за катастрофата на бул. "България"

https://www.24chasa.bg/Article/1114376 www.24chasa.bg
БИСЕР АНДРЕЕВ и ПАУЛА ТОДОРОВА

Бисер Венциславов Андреев е привлечен в качеството на обвиняем във връзка с катастрофата на бул. „България" в София. Това съобщи прокурор Нина Панчева, говорител на Софийска окръжна прокуратура, пред агенция „Фокус".

Изготвени са няколко експертни заключения, но разследването още не е приключило.

Обвинението върху Бисер е за нарушение по Закона за движение по пътищата вследствие на управление на моторно превозно средство, при което е причинил смърт на повече от едно лице.

При катастрофата на бул. "България" загинаха двама души.

Припомняме, че при среднощна гонка на 5 август тази година Ауди А4 и BMW убиха Паула Тодорова Тодорова на 39 години и приятеля й Николай Спасов на 34 години, които преди това стояли на тротоара на бул „България".

При кървавата катастрофа двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили. Освен това не са избягали от мястото на инцидента, като са се включили да помагат с каквото могат, коментираха по-рано експертите. Според тях е трябвало и двамата да намалят скоростта и да преценят мокрия път. Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 г. Въпреки малкия опит, те вече са били натрупали доста нарушения на пътя, които са за дребни неща - по 3-4 акта за неправилно паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.