Хванаха фалшификатори на документи (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/1115671 www.24chasa.bg
Снимки МВР

Полицията в София задържа двама криминално проявени мъже за изготвяне на неистински официални документи, съобщиха от МВР. (Виж видеото.)

Преди няколко месеца в Отдела за борба с организираната престъпност постъпила информация за фалшиви документи - задгранични паспорти, лични карти, шофьорски книжки и други. В хода на разследването служителите установили, че те са дело на Б.Х. (40 г.) от София, криминално проявен и осъждан, и на И.Г. (38 г.) от Силистра, който също има криминално досие и е осъждан.

Двамата мъже са били арестувани вчера в момент докато си предавали три фалшиви задгранични паспорта.

Хванаха фалшификатори на документи (видео)

На мястото на задържането са извършени лични обиски на двамата, като от Б.Х. са иззети три фалшиви паспорта, голяма сума пари в български лева и валута, мобилен телефон, фалшиво свидетелство за управление на МПС, множество копия на лични карти на различни хора, чиито данни предстояло да бъдат използвани за изготвянето на неистински документи.

От колата на Б.Х. - „Мерцедес С 300", както и от ползваното от него жилище в столицата, антимафиотите конфискували още пет задгранични паспорта и преносим компютър.

При обиск и претърсване в ползваното от И.Г. жилище в София служителите установили, че част от него е превърнато в работилница за производство на фалшиви документи, като са намерени и иззети множество международни паспорти, лични карти, преносими флаш-памети с лични данни, преносим компютър в работен режим с отворен на екрана файл с личните данни на хора. Иззети са и химически материали за обработка на документи, скенери, принтери, ламиниращо устройство, преса, дискове, симкарти, полиетиленов плик, пълен с ксерокопия от лични карти и бележки с лични данни на различни хора, листове хартия формат А4 с отпечатани на тях контролни талони и цветни снимки на лица.

Експерти, работили по случая до момента, уточняват, че намерените и изследвани досега неистински документи са с много добро качество.

По случая е образувано досъдебно производство в отдел „БОП" - София, а срещу Х.Б. и И.Г. са повдигнати обвинения.

И двамата са в ареста за срок до 72 часа.

Разследването по случая продължава.