Мъж с домашен любимец, харесващ игри и богат = iPad

https://www.24chasa.bg/Article/1122162 www.24chasa.bg

Мъж с домашен любимец, обичащ видеоигри - това са трите основни характеристики на купувача на iPad, пише "Форбс", цитирайки изследване на анализаторската компания BlueKai.

Учени, здравни работници, пътуващите често в чужбина, собственици на апартаменти и привърженици на биохраните също попадат в челните места.

Сред останалите характерни черти на собствениците на iPad били редовното приемане на витамини и честото пътуване в командировки.

Според агенция ComScore пък 45,9% от собствениците на таблета са от домакинства, които печелят 100 000 долара годишно или повече, а данни на Nielsen показват, че 70% от всички iPad потребители ползват устройството и докато са пред телевизора.

Изследване на агенцията Flurry пък показа, че Android и iOS са изместили Nintendo и Sony PSP от първите места на пазара за мобилни игри в САЩ. Двете мобилни платформи са генерирали 58% от приходите през 2011 г. Само преди две години 70% от пазара принадлежаха на Nintendo DS и Sony PSP.

Продуктите на Apple са спечелили на още един фронт. От агенция iPass твърдят, че според тяхно проучване 32% от анкетираните имат BlackBerry, а 45 на сто ползват iPhone. За сравнение: през миналата година съотношението е било съответно 35 и 31%.

Освен че популярността на платформата на RIM намалява, сред плановете на бизнеса за закупуване на телефони през следващата година BlackBerry е на четвърто място след Windows Mobile, Android и iPhone.

Според анализа 95% от всички бизнес клиенти имат смартфон, а с таблет разполагат около 44%. Именно на този пазар контрастът е още по-голям.

BlackBerry PlayBook не успя да завладее много почитатели и едва 6,2% от анкетираните мениджъри са проявили интерес към продукта на RIM. iPad 2 обаче се радва на внимание от останалите 84,1%.

“Амортисьори” пазят телефона

Ако сте от хората, на които се случва често да изпускат телефона си, то от Apple са на път да разрешат проблема ви. Американската компания подготвя патент за "амортисьори", които да държат стъклото на дисплея изолирано от останалия хардуер. С помощта на сензор те ще се активират при падане, в случай че изпуснете устройството. Материали, които може да се използват за омекотяване на удара, са полимер, пяна, гел и други.

Освен това компанията се готви да направи и самото стъкло по-здраво. Идеята е да комбинират популярното стъкло Gorilla с допълнително покритие от специални химикали. Така щял да се постигне по-добра защита от надраскване и нараняване на дисплея.