Над 80% от земята се обработва от 5300 фермери

https://www.24chasa.bg/Article/1135725 www.24chasa.bg
Шефката на земеделската комисия в парламента Десислава Танева и мениджърът на BASF за Източна Европа Майкъл Хес поздравиха агробизнесмена на годината Ваня Горчева (на преден план). СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

В България земеделието е едър бизнес, над 80% от земята се обработва от 5300 фермери и това е добре, защото те могат да се конкурират с европейските си колеги. Това заяви шефката на "Растителна защита" в BASF Ваня Горчева, победител в конкурса на в. "Български фермер" за агробизнесмен на годината.

Земеделието винаги е измъквало България от тежки кризи. Надявам се и сега да донесе повече растеж и благополучие, заяви Огнян Донев, шеф на КРИБ и съсобственик на "Медийна група България холдинг", която издава в. "Български фермер". Вестникът отпразнува 21-години от създаването си със стиленкупон в НДК. Над 200 гости почетоха най-влиятелното агроиздание, сред които бяха председателката на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева, депутати и много агробизнесмени.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Една от най-богатите българки зад граница, прочутата леля Гошка, която удари баснословните 67,99 милиона евро от испанската лотария преди година, вече се е настанила в хасиенда за над 1 мил. евро в Мадрид. Въпреки проблемите с краката, които имала нашенката, родом от плевенския град Искър, редица българи, живеещи в испанската столица,

Интерпол подхваща и дъщерята на шефа на КТБ Радосвета е обвинена в пране на пари с престъпен произход, майка й я защитава Интерпол се включва в издирването на дъщерята на банкера беглец Цветан Василев, научи "България Днес". Радосвета е задочно обвинена в пране на пари заради апартамент, придобит през 2013 г. с дарение от баща й.

Актьорът Стефан Данаилов от два месеца е на морето в Царево заедно със сестра си Росица Данаилова, дъщеря й Роси и внучката. През цялото време Ламбо се разхождал по брега, а в свободното време се учел да готви. На християнския празник Мастера посети църквата "Успение Богородично" в морското градче и хапнаха от прословутия курбан.