Изясняват Ник или Петър е убиецът с чук край с. Боазът

https://www.24chasa.bg/Article/1135759 www.24chasa.bg
Ник криеше лицето си от журналистите, когато го водеха към съдебната зала. СНИМКА: АВТОРЪТ

Габровският окръжен съд остави в ареста 20-годишния Петър Петров и 17-годишния Ник Георгиев от Севлиево, привлечени като обвиняеми за извършване на убийството на Павел Христов. Заседанието на съда бе закрито, в залата влязоха единствено родителите на Ник и майката на Петър.

Двамата са обвинени, че на 28 септември са причинили смъртта по особено жесток начин на своя приятел Павел Христов. Младежът беше обявен за изчезнал на 14 октомври. Негов братовчед заявил в полицията, че не го е виждал дълго време, не си вдига телефона, а не е имал намерение да пътува.

Ник и Петър направили във вторник пълни самопризнания в полицията. Разказали, че решили да го убият, защото, като пийнел, ставал заядлив и ги дразнел.

След купон в дома му Павел бил примамен от двамата с измислена история за скрито имане в гора край с. Боазът. Там е убит с чук, а тялото му - палено.

Няколко дни по-късно бащата на Петър - Кольо, се опитал да заличи следите, като преместил останките от трупа в дере на 30 м от мястото на екзекуцията. Засега на бащата не е повдигнато обвинение, каза прокурор Петя Станишева.

Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на Павел, което съответства на съобщените обстоятелства около убийството, каза съдебният лекар Янко Колев.

Мария Тасева, майката на убития, продължава да ходи на работа в севлиевска пицария. Вчера тя беше нощна смяна, не бе открита и в дома си.

Според нейни познати не била от най-грижовните. Големият й син Павел живеел сам в апартамента на семейството и ходел от време на време да се виждат на работното й място. По-малкият - Станислав, живеел и учел при баба си в Бяла.

Когато разбрала, че е изчезнал, майката тръгнала по врачки. Никоя не “видяла” смърт.

Тепърва ще се изясни и кой от двамата младежи е инициатор, кой е нанасял ударите с чук.