Щурецът Валди Тотев прави концерт, Маричков и Гюзелев сред публиката

https://www.24chasa.bg/Article/1138387 www.24chasa.bg
Валди Тотев ще отбележи тази вечер 60-годишнината си с концерт. СНИМКА: АРХИВ

Щурецът Валди Тотев ще свири и пее на сцената, а останалите от групата Кирил Маричков, Пеци Гюзелев и Жоро Марков ще го слушат и ръкопляскат сред публиката на едни от най-значимите песни на групата, като „Футуролог“, „Огнен знак“, „Помниш ли“, „Среща с деня“,"Навечерие". Музикалната лекция ще слушат още Данчо Краджов и останалите от „Сигнал”, както и пионерите на прогресивния рок „ФСБ”. Това ще се случи тази вечер в първо студио на БНР, където "Щурците" са записали много от песните си. Сега там Валди Тотев и спътницата му в живота - цигуларка в Русенската филхармония Дими Димитрова, ще излязат като дуо "Вал-Ди".

“Така отбелязвам моята 60- годишнина, но концертът е и повод да се срещна с приятели и колеги, с които не съм се виждал отдавна. Повече от 3 г. живея в Русе и довечера ще дам отговор на въпроса на много хора:"Какво правиш, къде се загуби?", казва Валди.

На концерта дуото „Вал-Ди” ще подкрепя китаристът Петър Георгиев-Пешето, а Милица от „Тоника” и Маргарита Хранова ще изпеят по една песен на Валди. Щурецът ще изпълни 24 свои парчета, сред които са и "Жена", спечелила първата награда "Златен Орфей" през 1990 г., както и "Петък-полунощ", спечелила през 1994 г. голямата награда "Златен Орфей".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хранят се със сурово месо Крокодили си отглеждат баща и син в София. Светослав и Тони Георгиеви се грижат от сутрин до вечер за три каймана и още над 200 вида екзотични животни. Крокодилите са при тях отскоро, но бързо се превръщат в техни любимци. Семейството е единственото у нас, което се осмелява да приюти и развъжда хищници.

ДесиСлава за пореден път остави бебето си в рамките на месец. Изпълнителката повери грижите за новороденото на майка си и отпраши в чужбина. Чалга изпълнителката пристигна в Рим, където е на шопинг с половинката си Благой Найденов. Докато разглеждат красотите на Вечния град, майката на певицата не се отделя от наследника на ДесиСлава - Борис.

Изпълнителят Крум стана хаджия. Певецът наскоро посети Божи гроб в Йерусалим. Крум изкара няколкодневна почивка в Израел и не пропусна възможността да посети свещеното за християните място. Певецът разкри, че се е помолил на Божи гроб за здраве, както и за успешна кариера. Той също така е благодарил за живота и възможностите, които получава.