Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Северняшки чушки, пълнени с боб

https://www.24chasa.bg/Article/1140418 Северняшки чушки, пълнени с боб Северняшки чушки, пълнени с боб www.24chasa.bg
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Жана Стояноваработи като учителка в София. Родена е в Монтана, където често гостува. Една от любимите й гозби там е пълнени чушки с боб, която е много подходяща за коледните пости.

ПРОДУКТИ

сухи чушки

сварен боб

орехи

кромид лук

сол, червен пипер,чубрица, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваменапълно боба и го отцеждаме. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олио и към него добавяме сварения боб, счуканите орехи и подправките. Бъркаме 2-3 мин и ги оставяме да се охладят. Накисваме почистените сухи чушки 10 мин в гореща вода.

Пълнимчушките с подготвената смес, като накрая потапяме отвора на всяка в брашно.

Подреждамеги в тава за печене, поръсваме обилно с олио и напръскваме с 1 к.ч. вода.

Печемги в загрята фурна около 30 мин до лек загар. Чушките са по-вкусни да се консумират охладени, а най-добре на другия ден.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Гергьовско агне на пещ

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Торта от стар козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешки пастет

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,