Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Жана Стояноваработи като учителка в София. Родена е в Монтана, където често гостува. Една от любимите й гозби там е пълнени чушки с боб, която е много подходяща за коледните пости.
ПРОДУКТИ
сухи чушки
сварен боб
орехи
кромид лук
сол, червен пипер,чубрица, олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваменапълно боба и го отцеждаме. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олио и към него добавяме сварения боб, счуканите орехи и подправките. Бъркаме 2-3 мин и ги оставяме да се охладят. Накисваме почистените сухи чушки 10 мин в гореща вода.
Пълнимчушките с подготвената смес, като накрая потапяме отвора на всяка в брашно.
Подреждамеги в тава за печене, поръсваме обилно с олио и напръскваме с 1 к.ч. вода.
Печемги в загрята фурна около 30 мин до лек загар. Чушките са по-вкусни да се консумират охладени, а най-добре на другия ден.