Сигнал за бомба в централата на партия "Атака"

https://www.24chasa.bg/Article/1158842 www.24chasa.bg
Лидерът на партия Атака - Волен Сидеров.

Сигнал за бомба в централата на партия „Атака" е получен към 10:45 ч. в МВР, съобщи старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Полицията отцепи района около столичната улица "Врабча", но взривно устройство така и не бе открито. В 13:00 ч. там е насрочен национален сбор на партията, който ще реши ще остане ли Волен Сидеров лидер на партията.

Сигналът е подаден на тел. 112 от мъжки глас, който съобщил, че в централата на партията е поставена бомба. Проверките са започнали веднага, изпратен бе и екип на ДОТИ. В същата сграда се намира Комисията по досиетата и има охрана на НСО, както и камери за видеонаблюдение. Възстановено е движението по столичната ул. "Врабча", а засиленото полицейско присъствие е вдигнато.

Сутринта днес стана ясно, че още четирима депутати от партията на Сидеров са подали заявления за напускане на парламентарната група. Така Атака остана с десет народни представители - минимумът за съществуване на група.

Снимка: Андрей Михайлов
Снимка: Андрей Михайлов

Сигналът за бомба е провокация от хора, които не искат да се проведе конгресът на партия „Атака". Това каза пред журналисти депутатът от „Атака" и зам.-председател на партията Десислав Чуколов.

„Уверявам ви, че конгресът ще бъде проведен. Не могат да ме уплашат нито с една бомба, нито с репресиите на Борисов и Цветанов, които са крадци на депутати. Те не искат да съществува партия „Атака", каза Чуколов.

Междувременно сигнал за бомба бе подаден и в 32-ро училище на ъгъла на бул. „Тодор Александров" и бул. „Христо Ботев" в София. „Не може да се каже дали има връзка с другия сигнал за бомба в 32-ро училище", обясни старши комисар Йорданов.

В школото също са изпратени екипи на ДОТИ. Учениците са изведени от сградата и се извършва оглед.