Годината на Дракона

https://www.24chasa.bg/Article/1164405 www.24chasa.bg

Високосната 2012 г. e под знака на Дракона според източния календар. Тя започва на 23 януари 2012 г. и приключва на 9 февруари 2013 г. Драконът е най-могъщият знак на китайския хороскоп.

Драконът символизира късмета, положителното влияние в живота и напредъка. Той носи богатство, добродетели, хармония и дълголетие. Ще направи следващата година ярка и непредсказуема. Може да привлече като магнит в живота ви голяма любов или изобилие и богатства, но и лесно може да ви ги отнеме. През 2012 г. е важно да оценявате всичко, което ви се случва, да не проявявате алчност, да не си играете с чуждите чувства и да не очаквате лесни пари.

2012 г. ще е под покровителството на водния Дракон. Ще преуспяват тези, които са дипломатични, мъдри и досетливи. Тази година ще е успешна за творческите личности и за тези, които умеят да пестят и умножават парите си, но не и за алчните. Годината на Дракона изисква пълна себеотдаденост, ентусиазъм и преданост към всичко. Всяка постъпка, дума и жест трябва да бъдат проверени, премислени и пресметнати. Драконът ще "изяде главата" на мързеливите и тези, които изпускат шансовете за успех, предложени от него. Бъдете артистични, подхождайте към решаването на проблемите творчески, търсете нестандартни решения. Само от онова, за което сте положили истински труд, ще пожънете успех. Не бъдете мнителни през 2012 г. Отървете се от безпокойството, то може да попречи на правилната ви преценка.

Годината на Дракона

Родените в годината на Дракона
Под знака на Дракона са 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024 г.


В годината на Дракона се раждат решителни, целеустремени, емоционални и предани хора. Те се движат напред и нагоре, независимо от пречките, но винаги са готови да пожертват себе си заради близките си. Сред Драконите има много пълководци, мъдреци, творчески личности. Родените в годината на Дракона са честни и способни, никога не проявяват дребнавост и лицемерие. Стремежът към съвършенство ги прави взискателни както към другите, така и към себе си. Може да са раздразнителни и несдържани в думите си. Притежават различни способности, интелигентни и великодушни са. Според азиатските народи, знакът на Дракона е символ на четирите благополучия - богатство, добродетел, хармония и могъщество. Драконът се разбира добре с Плъха и Змията, донякъде с Петела. Не е добър съюзът с Тигъра и Кучето.

Още четете в списание "Всичко за жената"