Бойко и Цветанов вече без домове

https://www.24chasa.bg/Article/117157 www.24chasa.bg
Цветанов и нотариус Филипов изповядват вчера сделката, с която шефовете на ГЕРБ ипотекираха имотите си. СНИМКА: АНДРЕЙ МИХАЙЛОВ

Къщата на Бойко Борисов в Банкя и апартаментът на Цветан Цветанов в жк Дианабад вече не са техни. В 13 ч вчера председателят на ГЕРБ ги прехвърли във владение на Банка ДСК в офиса на нотариус Станислав Филипов на столичната ул. “Неразделни”.

С ипотеката на двата имота партията ще финансира участието си на евро- и националните избори.

В къщата в Банкя, в която Борисов се е родил, а след години я е достроил до 3 етажа, той живее и днес. Апартамента в Дианабад Цветанов пък обитава от 8-годишен. За двата имота - съответно 560 кв. м и 85 кв. м застроена площ, банката обезпечава кредит за ГЕРБ в размер на 440 000 лв. Няколко месеца Борисов и Цветанов ще са без собственост - парите, с които финансират партията сега, ще се възстановят от държавната субсидия, която ще й се полага като парламентарно представена.

“Правителството в България се намеси във футболния мач. Лудост е, че смени правилата месец преди вота. Това е опит за измама на избирателите.” Това заяви вчера генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес. Причината е решението на властта мажоритарните кандидати да се изчисляват на база преброяване на населението от 2001 г., а не от 2008-а. Така умишлено се занижава тежестта на гласоподавателите в София, Варна и Бургас, а тези мандати се преливат към районите, в които е силно ДПС - Смолян, Търговище, Разград, Силистра. “С това безскрупулно решение, с което се изкарва, че жителите на София, Варна и Бургас са намалели, а те са се увеличили два пъти, целят да направят още 25-30 депутати, за да стопят разликата с ГЕРБ”, кипна Борисов. За да се прогони лошото правителство, участвайте в изборите и да гласувайте за алтернативата - ГЕРБ, призова Лопес. “Цялата ЕНП се надява, че Бойко ще е следващият премиер”, увери той.

“Компроматите играят в наша полза - европейските служби знаят кой кой е. А нашите управляващи ползват услугите на подземния свят и поемат ангажименти към него, но това ще им се върне един ден - тези хора ще търсят обещаното като наследство”, пророкува тайнствено Борисов.