Разчлененият Спас пиел, убит е, неясно защо, в жилище в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/Article/1174250 www.24chasa.bg
Жители на с. Ковачево днес сутринта се бяха събрали на групи и обсъждаха убийството на съселянина си Спас.

Жителите на с. Ковачево са в шок, че разчлененият труп, открит в края на м.г. на пазарджишкото сметище, е на съселянина им Спас Денин. Вчера отрано сутринта хората се бяха събрали на малки групи и коментираха новината.

Както " 24 часа" писа, роми намериха тялото разфасовано и натъпкано в няколко отделни черни чувала. Едва в сряда се разбра коя е жертвата.

"Имах някакво вътрешно предчувствие, че откритото тяло е на брат ми", разказа вчера сестрата на убития Оля Дамянова, сподавяйки сълзите си.

Къщата, от която излязъл на 26 декември и повече не се прибрал. 
СНИМКИ: АВТОРЪТ
Къщата, от която излязъл на 26 декември и повече не се прибрал. СНИМКИ: АВТОРЪТ

На 3 януари вечерта Оля гледала заедно с дъщеря си Аделина новините по местната кабелна телевизия. Оттам научила, че полицията все още не може да идентифицира откритото на сметището разчленено мъжко тяло.

Сметището, където бяха открити разфасованите останки на Спас.
Сметището, където бяха открити разфасованите останки на Спас.

" Да знаеш, че това е вуйчо ти. Утре, като отида на работа, ще проверя в моргата на болницата", като в унес произнесла Оля.

Тя работи като санитарка и на 4 януари бил първият й работен ден след новогодишните празници.

Първо обаче се обадила на своя леля и споделила, че брат й Спас не се е прибирал от Коледа. Жената я посъветвала да подаде сигнал в полицията.

“Разпознах го по снимката на главата, която ми показаха в полицията. Беше ужасно", споделя сестрата на Спас Денин.

В следобедните часове в сряда майката на убития - баба Елена, разпознала официално в пазарджишката морга останките на първородния си син - сестрата на Спас отказала да влезе.

Възрастната жена, която страда от тежък диабет, изпаднала в шок от видяното. Виковете и риданията й вчера се чуваха от улицата пред къщата, в която живеели заедно с убития.

"Нямаме представа къде е бил брат ми. Бяхме заедно на Коледа, 25 декември, у нас - разказва Оля. - Със семейството ми живеем на другия край на селото. Изкарахме празника и всичко беше нормално. На другия ден дъщеря ми отиде при баба си и вуйчо си да месят сладки. Когато вечерта се прибра, я попитах хубави ли са станали. Аделина ми отговори, че майка ми била много ядосана, защото Спас излязъл преди обяд и все още не се е прибрал. Виждате, че къщата е близо до селската гара.

Спас казал, че ще отиде до Пазарджик с влака, но няма да се бави много. Оттогава никой не го е виждал. Не сме го търсили през това време, защото и друг път се е случвало да излезе,уж за малко, а да се прибере след 2-3 дни."

В Ковачево смятат, че Спас не може да е убит от човек от селото. Разказват, че обичал да си пийва, но бил кротък и незлобив. Не подминавал съселяните си без поздрав. Обикновено сядал с компания в магазинчето, което е в непосредствена близост до къщата му. Там в отделно помещение се събирали клиенти да се почерпят.

"Вършил съм му услуги, дърва съм му карал. Като му свършиш работа, не те оставя на мира, докато не те почерпи. Направо ще те удави от пиене. Той самият наистина доста пиеше, но бели не правеше. Кой може да посегне на такъв човек, направо недоумяваме. Да го разфасоват като прасе!", разказва възрастен мъж, който се представя за бай Христо.

Спас Денин бил разведен от дълги години. Бившата му съпруга е от Ямбол. Имат дъщеря, която след раздялата останала при майка си. Той също живеел в Ямбол, но след развода се прибрал в Ковачево.

Заживял в бащината си къща заедно с майка си. Преди години прибрал жена от с. Бошуля, но се разделили. По-късно завързал връзка с по-възрастна от него от близкото с. Лозен.

"Раздели се и с нея. Това беше преди повече от година. Не ми е казвал след това да е имал някоя друга. Не вярвам убийството му да е свързано с жена, но знае ли човек", споделя зетят на убития Ангел Дамянов.

Според него Спас едва ли е убит от един човек, защото бил сравнително едър и много здрав физически. Работил в строителството, но нямал постоянна работа. Хващал се в различни фирми за по няколко месеца или седмици. Последно бил в София на някакъв обект.

Дамянов казва, че Спас не е споделял с него за някакви конфликти или пък, че дължи пари на някого. Затова за роднините и за съселяните му от Ковачево жестокото убийство е необяснимо.

Непосредствено преди смъртта си Спас е погълнал голямо количество алкохол. Резултатите от кръвните проби са показали, че преди самото убийство е бил с 2,86 промила алкохол.

По тялото му са открити общо 9 прободни рани от нож - 6 в гърдите и 3 във врата,

но причина за смъртта е остра кръвозагуба, съобщи завеждащият "Съдебна медицина" в Пазарджик д-р Ангел Фингаров. Медикът обаче няма обяснение за потресаващата жестокост и садизъм, с които е разчленено тялото на жертвата. Това е направено с нож, но изключително точно и професионално.

Останките са били поставени в три черни чувала. В единия са били ръцете и главата, във втория торсът, а в третия - краката. В отделен найлонов плик бил сложен отрязаният член на убития.

Събраните от полицията данни сочат, че останките на Спас Денин са били изхвърлени в контейнер за смет в район, югоизточно от центъра на Пазарджик.

До тези изводи оперативните работници са стигнали след разпити на работниците и шофьора на сметосъбиращия камион, който е изхвърлил чувалите с човешките части.

Оттам и версията, че Спас е убит в жилище в Пазарджик, което се намира между бул. "Мария Луиза" и улиците "Пловдивска" и "Ген. Гурко".

Живеещи в този район споделиха пред "24 часа", че през последните няколко дни са били спирани от цивилни полицаи, които са им показвали снимката на отрязаната глава на убития. Питали не са ли виждали този човек в района. Извършителят на жестокото престъпление обаче все още не е открит.

" В Окръжната прокуратура в Пазарджик е образувано дело за убийство срещу неизвестен извършител и работата за разкриването му не е преставала", съобщи говорителят на обвинението прокурор Снежана Стоянова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански