Във вилата на Бойко решават ще си иде ли шефът на СОС Андрей Иванов

https://www.24chasa.bg/Article/1179030 www.24chasa.bg
АНДРЕЙ ИВАНОВ

Късно вторник вечерта ще е първото за годината заседание на Изпълнителата комисия на ГЕРБ. Очаква се най-висшият ръководен орган на партията да се събере в премиерската вила в Бояна. Началният час на заседанието зависел от ангажиментите на Борисов.

Основна тема на сбирката ще е съдбата на председателя на Столичния общински съвет и шеф на софийската организация Андрей Иванов. Очаква се комисията да свали доверието си от него. Борисов вече потвърди, че има забележки към работата на Иванов, но обеща да ги сподели първо пред колегите си.

Иванов пък бе категоричен в интервю за “24 часа”, че ще подаде оставка, ако премиерът му я поиска. Според осведомени причината за премиерския гняв е оплакване на френски инвеститори от ВиК сектора, че са притискани от шефа на СОС да работят с близки до него фирми.

Освен това Иванов обещал малко след изборите на Борисов да се оттегли от поста след 3 месеца, изтъквайки лични причини, и напускането му да се размине без скандали. Той обаче забравил за ангажимента си. Вероятно той ще се прости и с шефското място в софийската организация. Сред спряганите за нов шеф на СОС е настоящият му зам.-председател Николай Стойнев, който се ползва и с доверието на кмета Йорданка Фандъкова.