Майки пазели децата си от Роси Кирилова

https://www.24chasa.bg/Article/1197337 www.24chasa.bg
Росица Кирилова (вляво, с белите панделки) в детската градина.

“Бързо, пазете си децата, Росица идва!”, предупреждават се тревожно майките в Градската градина. А насреща се задава малко русокосо момиче. “Веднага започвах да бутам и дърпам другите деца”, признава през смях Росица Кирилова.

Ужасно палаво, но будно и усмихнато дете, което използва всеки удобен случай да попее. Такава е била Роси като малка.

Пеела и в училище, и в тролея на път за детските ясли, идори в болницата, защото често боледувала. “И там бях любимка на лелките”, спомня си Роси. Сигурно заради това на първия учебен ден се оказва записана в два класа. “И двете учителки ме записали и се скараха къде да остана”, разказва Кирилова.

От малка бившата водеща се появява по вестниците. По време на престой в болницата репортери дошли да правят материал за лекарката на Роси. Тя избрала да се снима с Кирилова. И така 30 години в светлината на прожекторите. През 2012-а Кирилова отбелязва творчески юбилей и ще отпразнува три десетилетия на сцената, като издаде три албума. “Това е моята година. Аз съм зодия Заек по китайския календар, а той е любимец на Водния Дракон. Можех да издам албум още в края на 2011-а, но изчаках моятагодина”, признава Росица.

Роси с по-големия си брат Димитър. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Като малка често играела на дама и ластик, но най обичала да кара кънки. Любимото й място било Градската градина, където се събирали с приятелки. От мерак дори веднъж излязла през април по лятна рокличка с летните кънки.

От 9-и клас

Било студено, но колега на майка й я видял и веднага докладвал. По-късно страстта й станали зимните кънки. Всеки ден след училище с нейна приятелка отивали да карат на стадион “Дружба”. “На нея обаче и откраднаха обувките и трябваше да я прибираме боса”, смее се Роси. Обичала да ходи и на балет, като първите си уроци взела от покойната Фео Мустакова. Оказало се обаче, че Роси е най-високото момиченце в групата, затовасе отказала.

Роси Кирилова на 2 години

Любовта й към животните датира още от първите й години. Всеки ден, когато майка й я водела на училище, Роси виждала в Градската градина възрастна жена, която храни гълъбите. “Събираха се на рояци покрай нея. Всички я смятаха за луда, а аз й се възхищавах”, спомня си Кирилова.

Росица Кирилова СНИМКА: “24 ЧАСА”

Обикаляла по съседите да гали домашните им любимци.

Мечтаела за куче, но баща й я залъгвал с канарчета.

Първото си куче, болонка, Роси довежда вкъщи когато завършва 7-а гимназия. “Просто в един момент реших, че искат - не искат ще ме приемат, било то и с куче”, смее се певицата. В момента тя има две кучета, два котарака и два папагала, но “първото си остава най-скъпото, почина на 12 години и до ден-днешен ми е най на сърце”, признава Роси.

Макар и палава, Роси била оправно и самостоятелно дете. От малка правела “мързелива баница” и винаги се получавала вкусна. Един ден след училище решила да зарадва родителите си и за пореден път приготвила своя деликатес.

Оставила баницата върху печката и отишла да играе.

“Прибрах се след няколко часа, а цялата къща в дим. Оказа се, че съм забравила котлона пуснат и цялата тава е обгоряла”, смее се певицата. Случката със злополучната баница станала болна тема за Роси, затова дори не й се скарали.

За Роси мечтата на всяко момиченце да си има батко била реалност. Брат й Димитър, с десет години по-голям, й обръщал много внимание. Заедно ходели на кино, водел я и в залата, в която тренирал джудо.

Често го ревнувала от приятелите му.

Веднъж Димитър довел красиво момиче у дома. Дяволити мисли веднага се появили в главата на малката Роси. Тя отишла до каката и поискала да види парфюма й, уж защото много й харесвал. Момичето с охота й дало шишето, а Роси това и чакала. “Излях й го цялото на главата”, смее се певицата.

След време брат й се оженил и напуснал гнездото. Така той, за разлика от нея, нямал контрол над личния й живот. Роси среща съпруга си Георги Начев още в ученическите години. След часовете се събирали във вътрешния двор на “Паренсов” и свирели с китари. Там Росица се запознала и с бъдещите членове на група “Следа”, с която започват музикалните й изяви. “Написахме първите си две песни - “Не ни достига радостта” и “Тичам към теб” през 1982 г., но бяха на английски. Тогава беше забранено да се пее на чужд език, затова някой трябваше да ни ги преведе”, разказва Роси. Така се появил младият поет и бъдещ съпруг на певицата. Когато видяла българските варианти на песните, Росица си казала: “Този пък какъв е, написал текст, който не мога да изпея. На български звучеше по различен начин. Бях му ядосана.”

Едва по-късно забелязва сините му очи.

Двамата били гаджета четири години, а след това се оженили. “Интересно е, че имаме две двойки кумове. Първо сключихме граждански брак и ни кумуваха Тома Спространов и Джудит, а 10 г. по-късно с Панайот Панайотов и съпругата му решихме да направим съвместно църковни бракове и те ни станаха кумове”, разказа Росица Кирилова.

МИЛА ПОПОВА

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фики пее на откриването Обещават ниски цени в заведението си Ники и Николета отварят чалга клуб в Студентски град, научи първи "България Днес". Топ светската двойка и отявлени любители на нощния живот, които от години обикалят столичните заведения, решиха, че е крайно време да си направят своя дискотека,

Коцкарят се фукал с домашно порно пред другари, любимата му реже члена с градинската ножица Пениса на тъпкач реже разярена латинолюбовница и заснема касапницата с камера. Аржентинците Серхио (40 г.) и Бренда (28 г.) от години са любовна двойка и се радват на интензивен полов живот. Двамата обичат да заснемат секссеансите си и после да гледат

Мегахитовата изпълнителка Христина Христова-Тита ще се събере на една сцена с култовите 100 кила, "Дийп зон проджект", Дичо, Ева, Клавдия и Криско на второто издание на "Бг мюзик фестивал", който ще се проведе в Сандански. Преди няколко месеца Тита и Криско не бяха в много френдли отношения, но двамата вече са "затоплили тавата" за нова музика.