Задава се iPad3, Apple го превръща и в учебник

https://www.24chasa.bg/Article/1200073 www.24chasa.bg
Ново приложение, което може да превърне таблетите й в електронни учебници, пусна Apple. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Kак може да се провокират по-големи продажби на таблети - като се опитате да ги превърнете в учебници. Това е философията, на която залага Apple.

Японският блог Macotakara твърди, че началото на февруари американската компания ще представи iPad3. Тогава ще се състои и премиерата на следващата версия на iOS - 5.1.

Според непотвърдена информация iPad3 ще е на пазара през март. Новият таблет ще е по-дебел от iPad 2, ще има по-мощна батерия, четириядрен процесор и дисплей с резолюция 2048/1536 пиксела. Освен това се очаква да бъдат добавени HD и LTE възможности. Азиатските фирми, партньори на Apple, вече започнали да произвеждат устройството, като възнамеряват да достигнат максимален капацитет през февруари.

Междувременно Apple представи приложението iBooks 2, което ще осигури повече възможности за създаването на интерактивни учебници, които да се използват през iPad, което може да осигури и по-добри продажби за устройството.

Според американската компания в класните стаи в САЩ има 1,5 милиона броя от таблета. А с новата опция ще се осигурява достъп до над 20 000 образователни приложения. Има и друга цел - създаването на нов тип учебни помагала, които интегрират 3D изображения и видео и могат да се използват в комбинация с мултитъч жестове.

Приложението ще позволи и водене на записки, маркиране на пасажи, а самите учебници ще са достъпни за закупуване под 15 долара през специална секция вмагазина iBookstore. За създаване на интерактивните учебници се използва безплатното приложение за Mac iBooks Author.

Като цяло през тази година се очаква Apple да пусне доста атрактивни продукти. Освен новия таблет през есента би трябвало да е готов и iPhone5, а сред очакваните продукти е и първият Apple телевизор. Като появата му ще е скоро, обещават от компанията.