Apple стигна $ 420 млрд. с iPhone 4S

https://www.24chasa.bg/Article/1210145 www.24chasa.bg

Какво може да направи един телефон за една компания? Ако става въпрос за iPhone 4S и Apple, отговорът е сравнително лесен - да качи стойността на фирмата с има-няма 100 млрд. долара. Преди дни излязоха финансовите резултати на Apple за първото тримесечие на финансовата година, които изненадаха всички анализатори. Вместо очакваните приходи от 39 млрд. долара се оказаха 46,33 млрд. А печалбата стигна 13,06 млрд. при 6 млрд. преди година.

След публикуването на отчета акциите на Apple буквално се изстреляха до над 452 долара за бройка, а пазарната капитализация стигна 420 млрд. долара. Годишните продажби на телефони са отбелязали ръст от 128% до 37,04 млн. за тримесечието. Продадените таблети iPad имат ръст от 111% до 15,4 млн.

Очакванията на Apple са през второто тримесечие на фискалната година приходите да достигнат $ 32,5 млрд.

След като изпълнителният директор Тим Кук представи рекордните продажби и подчерта, че 2012 г. ще бъде година на изненадите, уверено допълни, че се работи по iPhone 5.

И представянето му може да изненада приятно феновете на компанията, тъй като се очаква през лятото, а не през есента, както се предполагаше по-рано. Дори вече бил готов и прототипът на устройството.

Невероятни и уникални модели са на път да ви изненадат и удивят, споделя Кук.

Всъщност през тази година наистина Apple има всички шансове да счупи досегашните рекорди, тъй като освен iPhone 5 се очакват iPad 3 и първият телевизор на Apple.

Като новият таблет може да се появи до края на този месец. По неофициална информация може да бъдат пуснати две версии - с 9,7-инчов екран (колкото е на сегашната версия), но с резолюцията 1536/2048 пиксела и по-малък вариант. Новите iPad ще работят с четириядрени чипове, единият щял да има 8-мегапикселова камера, а другият - 5-мегапикселова камера.