Овации за нашите “Бохеми” в Модена

https://www.24chasa.bg/Article/1213834 www.24chasa.bg
1. Операта в Модена побира 900 зрители. Централната ложа над входа е за ВИП персони. В кръгче е отбелязана ложата, в която беше Райна Кабаиванска на премиерата. Вдясно - директорът Карталов в служебната ложа.

“Все едно на краставичар краставици да продаваш - това направихме ние. На италианци италианска опера дойдохме да пеем.” Така описа турнето на Софийската опера и балет в Модена един от хористите.

Хорът и оркестърът на българската опера бяха в Модена, за да изнесат представления на операта “Бохеми” от Пучини на 27 и 29 януари в Театро комунале ди Модена “Лучано Павароти”.

В главните роли бяха ученици на Райна Кабаиванска. Те са трима българи - Мария Радоева (Мюзета), Даниел Стефанов (Марчело) и Александър Носиков (Колин), и трима италианци - Мария Агреста (Мими), Марко Фрузони (Родолфо) и Матео Ферара (Шонар).

Спектакълът е копродукция на моденския театро комунале "Лучано Павароти" и Софийската опера и е проект на Фондация "Райна Кабаиванска" и НБУ.

Взискателната италианска публика подложи под лупа изпълнението на солистите и на нашите хористи и музиканти. Аплодисментите бяха повече от бурни. За двата шеметни спектакъла на “Бохеми”от Пучини вероятно дълго ще се говори в града, в който е роден Лучано Павароти, живял е Николай Гяуров и все още се обитава от две големи величини в света на операта - българката Райна Кабаиванска и италианката Мирела Френи.

2. Мария Агреста не може да повярва на невероятния успех.
2. Мария Агреста не може да повярва на невероятния успех.

3. Кадри от репетициите с Кабаиванска и диригентът Алдо Сизильо.
3. Кадри от репетициите с Кабаиванска и диригентът Алдо Сизильо.

4. Хористи от Софийската опера с италиански детски хор.
4. Хористи от Софийската опера с италиански детски хор.

5. При появата на българската прима салонът се взриви от овации.
5. При появата на българската прима салонът се взриви от овации.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България