Мухъл в детското отделение в Шумен

https://www.24chasa.bg/Article/1223617 www.24chasa.bg
Д-р Вичева преглежда малък пациент в стая с теч и мухъл.

Мухъл и влага тормозят пациенти и лекари в детското отделение на шуменската МБАЛ. За това съобщи началникът на отделението д-р Парашкева Вичева, която е общински съветник и председател на БЛС в града.

Тя има намерение да подготви няколко снимки, които илюстрират ситуацията, и да ги покаже на колегите си в съвета.

“Отделението се нанесе в сграда след основен ремонт и реконструкция и заработи реално от месец май 2007 г. За съжаление, виждате какво е положението вече”, каза пред “24 часа” д-р Вичева.

Тя предполага, че става дума за некачествено изпълнение на строителните и ремонтните работи. Поради липса на топлоизолация още миналата зима се е появил конденз и мухъл по стените и таваните на последните етажи, но представители на фирмата изпълнител не поели отговорност и не предприели нищо.

Проблемът е, че когато е ремонтирана сградата, тя е била общинска собственост. По-късно тя стана държавна собственост. Сега и двете страни си прехвърлят топката.

Комисия е изчислила, че за ликвидиране на течовете, мухъла и конденза ще са нужни 25 000 лв.

“Страхувам се да мисля какво ще стане, когато се постопли времето. Ще шурне като река в стаите и ще са нужни много повече пари за ремонтите”, каза педиатърката.

Шуменското детско отделение беше ремонтирано през 2006-2007 г. с 1,4 млн. лв. от общинския бюджет, финансова помощ от МЗ, “Българската Коледа”, болницата и дарители.