Мухъл в детското отделение в Шумен

https://www.24chasa.bg/Article/1223617 www.24chasa.bg
Д-р Вичева преглежда малък пациент в стая с теч и мухъл.

Мухъл и влага тормозят пациенти и лекари в детското отделение на шуменската МБАЛ. За това съобщи началникът на отделението д-р Парашкева Вичева, която е общински съветник и председател на БЛС в града.

Тя има намерение да подготви няколко снимки, които илюстрират ситуацията, и да ги покаже на колегите си в съвета.

“Отделението се нанесе в сграда след основен ремонт и реконструкция и заработи реално от месец май 2007 г. За съжаление, виждате какво е положението вече”, каза пред “24 часа” д-р Вичева.

Тя предполага, че става дума за некачествено изпълнение на строителните и ремонтните работи. Поради липса на топлоизолация още миналата зима се е появил конденз и мухъл по стените и таваните на последните етажи, но представители на фирмата изпълнител не поели отговорност и не предприели нищо.

Проблемът е, че когато е ремонтирана сградата, тя е била общинска собственост. По-късно тя стана държавна собственост. Сега и двете страни си прехвърлят топката.

Комисия е изчислила, че за ликвидиране на течовете, мухъла и конденза ще са нужни 25 000 лв.

“Страхувам се да мисля какво ще стане, когато се постопли времето. Ще шурне като река в стаите и ще са нужни много повече пари за ремонтите”, каза педиатърката.

Шуменското детско отделение беше ремонтирано през 2006-2007 г. с 1,4 млн. лв. от общинския бюджет, финансова помощ от МЗ, “Българската Коледа”, болницата и дарители.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Анита Мейзер преживя нов шок в затвора. Ромката с рождено име Айше Желева, която излежава присъда за убийство на съпруга си – фитнес инструктура Николай Димов, е надебеляла зверски зад решетките. Стрелките на кантара ударили сто килограма, а Анита направо не можела да повярва. Тя изпаднала в ужас, докато била на преглед в лазарета към Сливенския

Билетите разграбени и у нас Люк Скайуокър втален за премиерата на "Междузвездни войни 8" Голямото чакане за феновете на "Междузвездни войни" приключи! От днес започват нощните предпремиерни прожекции на новия филм от поредицата - "Последните джедаи", а от утре филмът официално се завърта по всички кина.

111 нарушения във връзка с улова и продажбата на риба са регистрирани около Никулден. От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури изнесоха любопитни статистически данни по отношение на контролната дейност в седмицата преди празника. Инспекторите са извършили общо 2236 проверки по река Дунав, в Черно море, на пристанища при разтоварване,