Разпитват враг на Алексей Петров за отвличането на Бончев

https://www.24chasa.bg/Article/1224192 www.24chasa.bg
Делото срещу групата за отвличания "Наглите" продължава в понеделник. СНИМКА: ГЕРГАНА ВУТОВА

Защитеният свидетел по делото "Октопод" Пламен Устинов ще бъде разпитан и по делото "Наглите", за да разкаже своята версия за похищението на Ангел Бончев, реши в четвъртък съдия Виолета Магдалинчева.

Това най-вероятно ще стане в понеделник, когато е следващото заседание срещу групата за отвличания, а ако дотогава не бъде открит - през март.

Причината бившият гард на НСО да се яви пред съда е поредното му интервю в предаването "Гореща точка" поTV 7 в началото на февруари. В него той разказа, че соченият за лидер на Октопода Алексей Петров първо поръчал на него и на още двама да убият Гриша Ганчев, но те отказали.

"Предполагам, че Алексей Петров е искал да вземе завода за китайски автомобили край Ловеч", обясни Устинов. Според него Петров бил поръчал и отвличането на Ангел Бончев. "Физическото изпълнение вероятно е извършено от Наглите", добави той.

Искането за разпит на Устинов беше направено от адвокат Илиан Василев, който защитава подсъдимия Павел Петков. Според обвинението той е участвал в отвличането на Бончев. Прокуратурата възрази с мотива, че не може да се вика всеки, който изразява мнение по телевизията. В крайна сметка съдия Магдалинчева прие Устинов да бъде разпитан. Тя ще опита да се свърже с магистратите по делото "Октопод", за да съдействат за призоваването му.

Вчера бяха разпитани приятел и работодател на Радослав Лебешковски.Те разказаха, че на 21 април 2007 г. са празнували рождения му ден в заведение в кв. Дружба. Според обвинението по същото време Лебешковски е пазил първия похитен - Илиян Цанев.

Самият Лебешковски обясни извън залата, че през март и април, когато Цанев е държан в плен, той е празнувал рождени дни на близките си пред много свидетели.

Работодателят му през онзи период Мартин Мартинов разказа, че през цялата 2007 г. той е работел като шофьор и не е отсъствал. Работното му време продължавало от 8 докъм 18 часа.