Изхвърленият от морето се самоубил заради кредит?

https://www.24chasa.bg/Article/1225925 www.24chasa.bg
В този блок е живял Антон, преди да отиде да учи във Варна. СНИМКИ: РОСИЦА ХРИСТОВА

Изхвърленият от вълните във Варна Антон Костадинов най-вероятно е сложил сам край на живота си.

22-годишният младеж бил теглил от бързите кредити, призна приятелката му Елена.

На 31 януари двамата си легнали в общата квартира. По-късно Елена, която е една година по-малка и била прекъснала студентка от Икономическия университет, се събудила през нощта и разбрала, че го няма.

Вратата на апартамента показва траура заради смъртта на баба му.
СНИМКИ: РОСИЦА ХРИСТОВА
Вратата на апартамента показва траура заради смъртта на баба му. СНИМКИ: РОСИЦА ХРИСТОВА

Свързала се с майка му, която също живеела във Варна. По-късно се обадили в полицията и младежът бил обявен за издирване.

Изхвърленият от морето се самоубил заради кредит?

Когато в четвъртък около 10,30 ч вълните изхвърлиха тялото на Антон, полицията изпадна в недоумение.

В дрехите му намерили лична карта на друг човек от Варна, роден 1989 г. Бързата проверка установила, че той си загубил документа и редовно си извадилдруг и че е жив и здрав.

От полицията повикали майката на Антон, която в Съдебна медицина към болница “Св. Марина” категорично разпознала сина си.

От прокуратурата във Варна заявиха, че Елена и майката на Антон дали показания пред съдия. В тях те признали, че напоследък удавникът е споменавал, че иска да сложи край на живота си.

Антон е работил като пласьор във фирма за разнос на хранителни продукти.

Разследващи предполагат, че е теглил заем с намерената лична карта.

Явно това го е тормозело и той изпаднал в депресия.

Разследващите предполагат, че е скочил в морето още на 31 януари, но тялото му се е консервирало от студа и от леда, с който бе покрито.

Вчера съдебните медици установиха, че кръвонасяданията и раните по лицето на Костадинов най-вероятно са от удар при падането в морето.

Те предполагат, че е възможно лицето на удавника да е пострадало и при големите вълни, които са подхвърляли тялото му в крайбрежните камъни.

Няма данни за насилствена смърт, констатираха медиците.

Майката на Антон обаче смята, че те не са си свършили работата и че синът й е убит. Затова ще бъде назначена нова тройна съдебно-медицинска експертиза. След нея прокуратурата ще съобщи становището си.

Антон беше много жизнерадостен според това, което пишеше във фейсбук, спомня си журналистка от Варна, която случайно била приятелка с него в мрежата.

“Не знам какво има още да се случва в това семейство. Трагедия след трагедия го връхлита, но това с Тони сложи капак на всичко”, покрусен е Стелиян Кандев, съсед и приятел на Антон Костадинов, чието тяло изхвърлиха вълните край Варна в четвъртък.

Стелиян от няколко години работи във Франкфурт, Германия, но поддържа ежедневна връзка с близките си в мрежата.

Той разпространи снимка на Антон във фейсбук с молба, който знае нещо за момчето, изчезнало на 31 януари, да се обади.

В разговор по телефона вчера заяви, че надали някой може да каже нещо лошо за Антон. Смъртта просто е белязала момчето.

22-годишният Тони имал тежко детство, разказаха съседи от блок 113 в ловешкия кв. Червен бряг, където той живеел с баба си Трифонка и съпруга й.

Майката на момчето Бисерка Йорданова го изоставила съвсем невръстен - нямал 2 г., когато поела по криви пътеки, твърдят познати на семейството.

Преди това се развела с бащата на Тони Любомир, който бил вторият й съпруг. После имало още няколко.

Баба Трифонка се оплаквала, че дъщеря й нехае за детето си, не го търси. Вместо това обикаляла страната с различни мъже и водела безпътен живот.

Любомир пък май прекалявал с алкохола. Доколкото съседите знаят, имал апартамент в Плевен, но май живеел в родното си с. Славовица и въобще не се обаждал на сина си.

“Макар и без родителска ласка Тони растеше добро дете. Така беше до VIII-IX клас.

След това някак се промени. Почна да се перчи, стана по-агресивен. Чували сме го да се заканва, че ще бие този или онзи”, споделиха хора от блока.

Свързват обрата в поведението му със смъртта на чичо му, съпруг на леля му Йонка, сестра на Бисерка. Тя също помагала в отглеждането на Антон. Била бременна с второто си дете, когато мъжът й, който като синя каска изкарал няколко години в Босна и Холандия, се разболял тежко и починал.

Антон завършил училище “Тодор Кирков” в Ловеч почти с отличие, казаха негови познати.

Кандидатствал във варненския ВИНС и го приели, даже стипендия заслужил.

В началото на септември м.г. баба му Трифонка починала от рак.

Не могли да открият дъщеря й Бисерка за погребението. Но от Италия дошла третата й щерка Димитрина, която преди 5-6 г. се омъжила там.

Според близки до семейството тя поела издръжката на Тони. Пращала пари за разходите му в големия град. Той почнал и работа като барман, за да си докарва някой лев.

Но харчел неразумно, пилеел средства за удоволствия не по джоба му и лелята спряла да му праща.

За последно Антон си идвал в Ловеч на 15 октомври, когато бил поменът за 40 дни от смъртта на баба му.

По Нова година само се обадил по телефона. Говори се, че при изчезването му имал у себе си 700 лв. Парите взел от съквартирантите си за плащането на наема. Предполагат, че може да са го затрили заради това.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България

Семейство Бекъм се стяга за две сватби следващата година. Големият син Бруклин обяви годеж с приятелтката си Никола Пелц. Двамата планират две отделни церемонии - едната в Англия, а другата във Флорида, където предимно живеят. Сватбите ще струват общо около 4 млн. паунда, твърдят английските медии. Те ще бъдат платени основно от бащата на Никол