Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Печен боб по разложки

https://www.24chasa.bg/Article/1226775 Печен боб по разложки Печен боб по разложки www.24chasa.bg

ПРОДУКТИ

Едър боб, бурканче доматено пюре, половин ч.ч. мазнина, лук, нарязан на полумесеци (2 големи глави), червен пипер, чушки, подправки на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ ПРОДУКТИ

Манджата става много лесно. Оставяме боба да кисне в солена вода поне 12 часа. Слагаме го в тенджера или глинен съд да ври, като изхвърляме първата вода. Когато втората е почти извряла, го преместваме в тавата.

Добавяме останалите продукти, като разпределяме лука равномерно по цялата повърхност. Подправяме с 3 с.л. червен пипер, 3-4 с.л. доматено пюре. Разбъркваме и го слагаме да се пече около 40 мин на 200 градуса.

Може да добавим месо или бекон, които предварително сме запекли. Винаги когато го правя, става вкусно, казва Спас Кьосев, водещ на "По света и у нас"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Гергьовско агне на пещ

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Торта от стар козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешки пастет

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,