Печен боб по разложки

ПРОДУКТИ

Едър боб, бурканче доматено пюре, половин ч.ч. мазнина, лук, нарязан на полумесеци (2 големи глави), червен пипер, чушки, подправки на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ ПРОДУКТИ

Манджата става много лесно. Оставяме боба да кисне в солена вода поне 12 часа. Слагаме го в тенджера или глинен съд да ври, като изхвърляме първата вода. Когато втората е почти извряла, го преместваме в тавата.

Добавяме останалите продукти, като разпределяме лука равномерно по цялата повърхност. Подправяме с 3 с.л. червен пипер, 3-4 с.л. доматено пюре. Разбъркваме и го слагаме да се пече около 40 мин на 200 градуса.

Може да добавим месо или бекон, които предварително сме запекли. Винаги когато го правя, става вкусно, казва Спас Кьосев, водещ на "По света и у нас"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ники Сотиров слуша опера и джаз, докато готви

Актьорът започва деня си с лъжица мед на гладно, а преди лягане пие по 50 г уиски за сърцето Когато Ники Сотиров е в кухнята, готвенето се превръща в истински гастрогуру спектакъл.

Свински опашки с кисело зеле

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мусака с пилешки дробчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен