Откриха 2 търсени момичета

https://www.24chasa.bg/Article/1230042 www.24chasa.bg

Две девойки на 14 и 15 г. от Попово и Омуртаг бяха намерени от полицията, след като родителите им подали молби за издирване.

Момичето от Попово е върнато на родителите си, а тийнейджърката от Омуртаг ще бъде настанена в кризисен център, защото обяснила на униформените как ще избяга още на втория час, след като я върнат в дома й.

Девойката от Омуртаг не бяга за първи път от вкъщи, правила го е поне три пъти, а веднъж дори инсценирала отвличане. Родителите й живеели в омуртагското с. Презвитер Козма, а за нея се грижела баба й. Този път полицаите я намерили при неин познат в Търново. Родителите й подали молбата за издирване още на 25 януари.

14-годишната девойка от Попово казала на майка си и на баща си, че слиза до мазето на жилището, и не се прибрала. Оставила обаче писмо, в което написала, че отива в друг град, без да уточни кой, за да види свой приятел, който бил зле.

Скрила истината от тях, защото знаела, че няма да й разрешат да замине. Родителите се притеснили и подали молба за издирване. Само три часа след това девойката била открита във влака и свалена от полицаите на жп гарата в Горна Оряховица. Била тръгнала към Свищов.