1,6 млрд. лв. криели от хазната търговци на дрехи

https://www.24chasa.bg/Article/1235413 www.24chasa.bg

1,6 млрд. лв. приходи са укрили през 2009 г. търговците на дребно на дрехи, обувки и кожени изделия. Година по-рано хазната е ощетена с 1,9 млрд. Намалението е заради икономическата ситуация. Това обясни вчера Николай Петков, шеф на дирекция "Управление на риска" в НАП, на форум за сивата икономика в облеклото и текстила. Поставяме началото на кампания "Излез на светло".

С общи усилия да привлечем вниманието на работодатели и заети в сектора за рисковете от сивия сектор и по-конкретно практиката за некоректно плащане на данъци и осигуровки, каза зам.-председателят на браншовата асоциация Бертрам Ролман. Ако не се вземели спешни мерки, щяло да се стигне до срив на социалната система. От НАП обясниха, че са направили анализ на риска от укриване на приходи от търговците, който показва, че при 68% от тях има такъв. Т.е. от 20 979 приходи укриват 14 219. Най-рискови били продавачите физически лица без търговска регистрация. Предстоят проверки и ревизии. Знаем кои са рисковите лица и ще ги намерим, предупреди Петков. Тази година фокусът на НАП щял да бъде върху изваждане на светло на парите в плик.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"