Простреля се шефът на звеното за борба с тероризма

https://www.24chasa.bg/Article/1240115 www.24chasa.bg
Снимка Архив

Шефът на звеното за борба с тероризма във Велико Търново Павел Ангелов се е прострелял тази сутрин с личното си оръжие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Неволният инцидент е станал тази сутрин, докато 34-годишният инспектор се е приготвял за работа. По невнимание той се е прострелял в крака със служебното си оръжие. Куршумът е минал през таза и е засегнал далака и червата, уточнява Дарик.

Незабавно е откаран във великотърновската болница, където предстои да го оперират.
Павел Ангелов работи в системата на МВР от 11 години. Многократно е награждаван по повод професионалното изпълнение на служебните си задължения.

По случая е образувано дело в Окръжна следствена служба под ръководството на Окръжна прокуратура във Велико Търново.

Със заповед на директора на ОД на МВР във Велико Търново комисар Живко Коцев е разпоредена и вътрешна проверка по случая.

Ръководството на Областната дирекция категорично заявява, че в инцидента няма абсолютно никакви данни за умисъл, за опит за самоубийство или покушение срещу пострадалия служител.

Призовават се гражданите, които имат възможност, да дарят кръв за пострадалия полицай. Колегите му са съпричастни с тревогата на неговите близки. Пожелават му бързо и успешно възстановяване.