Доц. д-р Пламен Бочков е новият ректор на НБУ

https://www.24chasa.bg/Article/1242055 www.24chasa.bg

С 5-годишен стаж като декан и още толкова като зам.-ректор по учебната дейност, вчера академичният съвет го избра с пълно единодушие да ръководи Нов български университет. Доц. Бочков е възпитаник на Великотърновския университет, а първата му дисертация е в Института по фолклор. Специализирал е фолклористика в Русия и Финландия, има трудове по фолклорна история, предания, теория на фолклора, антропология и етнология.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.