София маха климатиците от фасадите

https://www.24chasa.bg/Article/1244656 www.24chasa.bg
Снимки Архив

Правила за поставяне на климатици по фасадите на сградите подготвя Столичната община. Идеята на кметството е да уеднакви монтирането на устройствата и да сложи край на хаоса. Новите условия ще са готови до лятото, съобщи главният архитект на столицата Петър Диков.

Той обаче подчерта, че първо ще се приведат в ред фасадите на сградите, които са собственост на държавата и на общината.

“Целта ни не е да тормозим хората. Не може да искаме от тях да спазват дадени правила, ако преди това ние не сме ги спазили. За частните имоти със сигурност ще има голям гратисен период”, уточни Диков.

София маха климатиците от фасадите

В момента всички климатици от фасадата на сградата на направление “Архитектура и градоустройство” се премахват и от април те вече ще са вътре. Преустройството струва 240 000 лв.

До лятото на 2013 г. пък трябва да са избрани зоните, които ще влязат в обхвата на интегралния план за развитие на града.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега