Норвежци недоволстват: В България има много българи

https://www.24chasa.bg/Article/1244966 www.24chasa.bg

Норвежко семейство, отишло на двуседмична ваканция в България, се върна след първите 7 дена заради „прекалено многото българи" в хотела. Това съобщи английският сайт за норвежки новини newsinenglish, позовавайки се на информация от норвежкия вестник „Афтенпостен".

Двойката нямала нищо против ваканционния комплекс в района на резерват Аркутино, който се намира на самия нос Хумата. Претенциите на семейството били, че повечето от гостите в хотела били българи или други източноевропейци, и 12-годишната им дъщеричка не можела да си комуникира с други деца.

Норвежците дори заявяват, че никога не биха се настанили в този хотел, ако са знаели предварително, че всички гости ще са българи.

От туристическата компания, която организира ваканцията в България, посочват, че желанието на норвежкото семейство в хотела да има хора от определени националности граничи с проява на расизъм.

Подаденото от семейството оплакване е било отхвърлено от регулиращата комисия. „Не може да се очаква, че ще има повече скандинавци в хотел, дори ако пътуват зад граница със скандинавски туроператор", гласи решението.