Почина Дим Дуков

https://www.24chasa.bg/Article/1254272 www.24chasa.bg

Дим Дуков е починал рано тази сутрин в 7:15 часа. Той бе в много тежко състояние след поредица от коремни операции.

„Причината за смъртта е полиорганна недостатъчност. Лекарите не са спирали повече от месец да се борят за живота на Дуков, но след като вчера бъбреците му са спрели да функционират, тази сутрин в 7:15 часа е починал", заяви изпълнителният директор на МБАЛ "Доверие" Петър Керемедчиев, цитиран от БТА.

Първата хирургична интервенция бе на 9 януари, а диагнозата е перитонит - преплитане на червата. Бяха изрязани около 30% от тънките му черва.

Заради тежкото му състояние Дуков бе поставен на изкуствено дишане и се намираше под седация (лека упойка). Многократно са правени кръвни изследвания, който са показали, че Дим Дуков не е бил серопозитивен.

„Днес 28.02.2012, в 7:15 часа почина Дим Дуков!!! Отиде си, отиде в един по-добър свят! Обичам те, мое мило братче, обичам те безкрайно!" Това е написала сестра му Златина Дукова във фейсбук.

Проблемите му започнали преди повече от 10 г. Тогава претърпял операция на корема заради спукан далак. Два месеца по-късно се оформила следоперативна херния. Правят му втора операция, при която поставят платно в корема.

Почина Дим Дуков

Оттогава започват проблемите с храненето. Сега през януари Дуков постъпил в болница за операция. Установило се, че старото платно вече не може да изпълнява функцията, за която е поставено, затова то било подменено.

Почина Дим Дуков

Първата операция била на 9 януари. Интервенцията минала гладко, а в следоперативния период всичко било нормално. Изписан е и Дуков се прибира вкъщи. Десетина дни по-късно бившият коафьор и хотелиер отново потърсил медицинска помощ. Оплакването било от стомашен дискомфорт.

Почина Дим Дуков

Приет е отново с диагноза срастване на тънките черва. В болницата приложили първо консервативно лечение. След два дни обаче рентгенът установил остра чревна непроходимост, не се отделяли газове.

Почина Дим Дуков

Втората операция показала, че червата са се сплели на топка. Лекарите били изумени от големите сраствания. Проблем е дори ако само на едно място в тънките черва се получи слепване, а при него една немалка част от тях са били оплетени.

С Гала и Марта Вачкова
С Гала и Марта Вачкова

Срастванията са естествена реакция на организма след операция, но при Дуков било много по-бурно. Въпреки огромните усилия, които полагали за него в реанимацията, състоянието му не е започнало да се подобрява. Така днес около 5 часа Дим Дуков починал.

Почина Дим Дуков

ВИЗИТКА

В
В "Биг Брадър"

Димитър Стоянов Дуков е бивш коафьор, хотелиер и телевизионен водещ.

Снимки: Архив и фейсбук
Снимки: Архив и фейсбук

Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб. От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир.

Син е на известния български аниматор Стоян Дуков.

През 2006 влиза в къщата на „Биг Брадър" за сезона „Вип Брадър 1", където стига до шесто място.

В края на същата година става водещ на първото от двете издания на „Голямата уста", а през 2007 е водещ и на второто му издание.

Участва и в „Пълна промяна" - първият и единствен засега сезон в България, излъчен през 2007 г.