Орешарски: Оставаме без резерв в 2013 г.

https://www.24chasa.bg/Article/1263883 Орешарски: Оставаме без резерв в 2013 г. Орешарски: Оставаме без резерв в 2013 г. www.24chasa.bg
Пламен Орешарски Снимка Архив

През януари 2013 г., като си платим облигациите по външния дълг, няма да имаме фискален резерв. Това заяви вчера по БНР ексфинансовият министър Пламен Орешарски. Той смята, че тогава ще разполагаме с „някаква много скромна сума, която практически ще клони към нула”. Орешарски изпрази притеснения и от това, че кабинетът се гласи да използва пари за пенсии в Сребърния фонд за дълга.

"Г-н Орешарски е прав, че фискалният резерв е важен буфер. Но не бива да смятаме че цел на промяната в закона за Сребърния фонд е използването му за плащане на външния дълг", заяви пък шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. Тя добави, че ще се търсят външни и вътрешни заеми и че във финансирането можело частично да участват пари от Сребърния фонд.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кредит от 98,5 млн. лв. за “Приста ойл”

Предприемачите Пламен и Атанас Бобокови са изтеглили инвестиционен кредит от 50,34 млн. евро или 98,5 млн. лв., от Уникредит Булбанк, става ясно от Търговския регистър.

Масивен инфаркт покосил за минути Румен Янчев дни преди да навърши 60 г.

Шефът на “Булстрад” Румен Янчев почина дни преди да навърши 60 г. На 28 август 2016 г. внезапно почина един от доайените на българското застраховане и главен изпълнителен директор на “Булстрад”

Предприемачи очакват запазване на цените на услуги и стоки на дребно

Запазване на цените на дребно на стоки и услуги, очакват предприемачите. Това сочат данните от анкетата за бизнес климата, направена от Националния статистически институт.

Дерайлирали вагони с въглища пометоха 200 м релси

Пускането на влаковете към Драгоман се очаква към 20 ч Седем натоварени с въглища вагона дерайлираха и пометоха 200 м релси при с. Петърч. Катастрофата е станала в неделя около 16,10 ч.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Представят гъвкави кредити за земеделие на БАТА АГРО

Най-често фермерите търсят средства за модернизация и разширяване на стопанствата си, сочат данни на “Агрион Финанс” Нови форми на финансиране в земеделието представят на есенното издание на

40 % от домакинствата са закупили точени кори ЗЛАТНАТА ЦАРИЦА И БРЕЗОВО през последната година

За по-малко от година от лансирането на първия продукт на пазара – Фини Точени кори „Златната Царица“, производителят навлезе трайно в потребителската кошница на българските домакинства.

Млади мъже най-често теглят бързи кредити

Най-общо парите се взимат, за да подобрят стандарта си на живот. Покупка номер едно е съвременен мобилен телефон. След това идват други технологични джаджи – например телевизори.

SDI запазва лидерската си позиция сред брокерите

По данни на Комисията за финансов надзор към 30 юни 2016 г. SDI е лидер сред застрахователните брокери в България, с премиен приход от 37,3 млн. лв. Статистиката нарежда компанията на първо място по

Двама братя въртят 3 в 1 - кафе, ресторант и клуб

Александър Драгийски: Бизнесът трябва да се развива постоянно Фирма "Радана" ООД е създадена от двама братя - Александър и Радослав Драгийски. Първоначално те се занимават с дистрибуция на кафе,