Роми убили с нож турския бизнесмен Орхан Гейлан

https://www.24chasa.bg/Article/1272036 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Благоевградската полиция задържа четирима души за убийството на турския бизнесмен Орхан Гейлан, съобщи на пресконференция директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград Георги Костов, цитиран от агенция "Фокус".

Всички задържани са роми от Пловдив, откъдето бе и жертвата. Убийството е извършено с цел грабеж. По данни на криминалистите Гейлан е носел в себе си около 4000 лева, които са взети.

Задържаните са на възраст от 19 до 32 години, не са криминално проявени. В момента текат процесуално-следствени действия за определяне на вината на всяко едно от лицата. „Ще бъдат повдигнати обвинения на трима от тях, като до понеделник те ще останат задържани. Изясняват се конкретни хипотези за вината им", каза още Георги Костов.

Той посочи, че има връзка между задържаните, жертвата и мястото на извършване на убийството, но не може да съобщи конкретна информация. Директорът на ОД на МВР- Благоевград каза, че не се е доказал слухът, че убитият е бил контрабандист на цигари. Той е имал три фирми с основна дейност разпространение на плодове и зеленчуци.

Трупът на 62-годишния мъж беше открит в сряда сутринта от жители на гоцеделчевското село Борово в гориста местност край селището.

Съдебните медици установиха, че смъртта му е причинена по особено жесток начин и е настъпила вследствие множество порезни и прободни рани с нож.

Безжизненото тяло беше намерено край микробус "Рено" на загиналия, като возилото бе с отворени врати и празно.