Премиерът на среща с депутати заради случая "Мирослава"

https://www.24chasa.bg/Article/1274834 www.24chasa.bg
Мирослава

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с депутати от опозицията по случая „Мирослава". Срещата е по инициатива на лидера на ДСБ Иван Костов, който оглави алтернативната комисия за разследване на сигналите за полицейско насилие.

В петък от парламентарната трибуна Костов призова премиера да разговаря с деветимата народни представители, които искат среща с него във връзка с нови факти по случая, информира БНТ.

В началото на годината беше създадена комисия към Народното събрание, която да изясни обстоятелствата около самоубийството на Стойчо Стоев, заподозрян на смъртта на Мирослава Николова от Перник. Паралелно бе сформирана алтернативна комисия, която да разследва превишава ли правата си МВР в някои полицейски акции. В нея влизат депутати от Синята коалиция, БСП, ДСБ, "Атака" и независимия Георги Терзийски.

Опозицията настоява да се изясни колко точно са били служителите на МВР в апартамента на Стоев в момента на смъртта му. Досега информацията бе за двама служители на ГДБОП. В показания обаче се говори за още двама души.

Шефът на официалната парламентарна комисия, която проверява случая "Перник", Красимир Ципов (ГЕРБ) отвърна на опозиционерите, че "не вижда сериозни разминавания". Идната седмица органът ще изслуша приятеля на сестрата на Мирослава - Борислав Чолев. За неговия разпит настояха роднините на убитото момиче.

Най-вероятно през април комисията ще излезе с доклад по случая "Мирослава".