Вкусни нахутени кюфтенца

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Вера Белчева е от София. Тя предлага интересна рецепта, която хем е подходяща за постите, хем да не загубим навиците да ядем кюфтенца.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч.сух нахут, 2 глави кромид лук, 1 суха люта чушка, 6-7 скилидки чесън (2-3 са за соса), 1 к.ч.пресято бяло брашно, 1-2 ч.л.бакпулвер, 3 с.л.сух магданоз, кардамон, кориандър, индийско орехче, черен пипер, къри, сол на вкус, мазнина за пържене, млечен сос, кисело мляко, чесън, сух копър, сол, 1-2 с.л.натрошен натурален корнфлейкс

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накисваменахута във вода една нощ да омекне. Прехвърляме го в кухненски робот заедно с лука, чушката, подправките, солта и пасираме до еднородна смес.

Смесвамебрашното и бакпулвера и ги добавяме към пасираната смес. Ако е много гъста, сипваме малко вода, но не повече от 1 к.ч. Оставяме сместа поне 2 ч в хладилника да почине и да се овкуси.

Оформямес мокри ръце кюфтенца и ги пържим в сгорещено олио. Изваждаме и подреждаме върху домакинска хартия.

Сосаго приготвяме, като натрошаваме корнфлейкса, смачкваме чесъна, добавяме млякото, солта, копъра и всичко се разбърква добре.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъдпъдъци с чирпански наденички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Гьозлемета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Здравословната колекция на Ядки дани

Кога създадохме марка “Ядки дани”? Фирмата ни е основана през 2000г. Още в началото инвестирахме в модерни и съвременни начини за обработка и пакетиране на ядки. През 2012г.