Вкусни нахутени кюфтенца

https://www.24chasa.bg/Article/1276014 Вкусни нахутени кюфтенца Вкусни нахутени кюфтенца www.24chasa.bg
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Вера Белчева е от София. Тя предлага интересна рецепта, която хем е подходяща за постите, хем да не загубим навиците да ядем кюфтенца.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч.сух нахут, 2 глави кромид лук, 1 суха люта чушка, 6-7 скилидки чесън (2-3 са за соса), 1 к.ч.пресято бяло брашно, 1-2 ч.л.бакпулвер, 3 с.л.сух магданоз, кардамон, кориандър, индийско орехче, черен пипер, къри, сол на вкус, мазнина за пържене, млечен сос, кисело мляко, чесън, сух копър, сол, 1-2 с.л.натрошен натурален корнфлейкс

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накисваменахута във вода една нощ да омекне. Прехвърляме го в кухненски робот заедно с лука, чушката, подправките, солта и пасираме до еднородна смес.

Смесвамебрашното и бакпулвера и ги добавяме към пасираната смес. Ако е много гъста, сипваме малко вода, но не повече от 1 к.ч. Оставяме сместа поне 2 ч в хладилника да почине и да се овкуси.

Оформямес мокри ръце кюфтенца и ги пържим в сгорещено олио. Изваждаме и подреждаме върху домакинска хартия.

Сосаго приготвяме, като натрошаваме корнфлейкса, смачкваме чесъна, добавяме млякото, солта, копъра и всичко се разбърква добре.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кулинарното пътешествие с OMV ... ПРОДЪЛЖАВА!

Ново лятно сандвич меню по рецепти на шеф Андре Токев в OMV Клиентите на OMV вече имат възможност да дегустират новата серия сезонни сандвичи по рецепта на шеф Андре Токев и да превърнат лятното

Салата фарфале

КОЙ ГОТВИ Веселина Казакова ви предлага лесна и бърза рецепта за хранителна салата с вид макарони (казват им още “пеперуди”) и зеленчуци. ПРОДУКТИ 1 ч.ч. паста фарфале (панделки), 1 тиквичка, 1 ч.ч.

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,