Арестуват екстрасенс и общинар за рекет

https://www.24chasa.bg/Article/1278669 www.24chasa.bg
Ивайло Костов бе задържан на оживено кръстовище във Варна. СНИМКА: АРХИВ

Шефът на отдел в община Варна Ивайло Костов (32 г.), известният местен екстрасенс Божидар Караджов (29 г.) и още 4-ма души са арестувани за изнудване на русенски бизнесмен.

На 18 февруари непознат се обажда на мобилния телефон на бизнесмена. Представя се за районен прокурор от Варна и му казва, че трябва да се яви на разпит по дело за пране на пари. Ако не се яви - ще бъде задържан и доведен с белезници.

Същият ден бизнесменът споделя за разговора на свои познати от Русе, които го уверяват, че могат да разрешат проблема. За два дни той дава на посредниците общо 200 000 лв.

Няколко дни по-късно те му обясняват, че нещата са сериозни, защото случаят му бил предаден на комисията за отнемане на престъпно имущество. След това изнудваният получава серия от анонимни обаждания, в които му се искат 60 хил. евро.

При разследването полицията установила, че основните организатори на изнудването са Костов и Караджов. Освен тях са задържани съучастниците им Г. Н. , на 24 г., от Шумен и русенците К. Г., на 58 г., И. Д., на 23 г., и 29-годишната Д. И.

Костов бе арестуван около 16 ч във вторник на оживено кръстовище във Варна. Той бе изваден от черното си "Пежо 605" и оставен да лежи по корем на тревата за около час.

Ивайло е син на собственика на ресторант "Старият дъб" на Златни пясъци Димо Костов. В заведението е била сватбата на кмета Кирил Йорданов с втората му жена Бояна, твърдят запознати. На редовния си брифинг вчера Йорданов подчерта, че арестът на Костов не е свързан с работата му.

Божидар Караджов, собственик на СПА център "Мусита" в центъра на Варна, е известен с ясновидските си способности.

19-годишен той идва от Плевен във Варна и започва да води рубрики в местните издания. Наричат го "човека-чудо" и "феноменалния". Умее да вижда това, което ви очаква, да изчиства негативната енергия, както той сам определя себе си.