120 кандидати за 25 места в полицията

https://www.24chasa.bg/Article/1279745 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

129 човека са подали документи за 25-те свободни работни места за полицаи в 3-те РПУ на територията на област Търговище.

9 от кандидатите са отпаднали при прегледа от медицинската комисия, защото не отговаряли на условията, информираха от полицията.

Тези, които ще спечелят надпреварата за свободните места, ще се занимават с патрулно-постова дейност и ще работят по опазване на обществения ред. Ще бъдат автомобилен и пеши патрул.

Те са основната част от охраната на масови мероприятия, обясни говорителката Ани Кръстева.

Преминалите през медицинската комисия 120 човека, от които 10 дами, ще държат първия си изпит по физическа подготовка на 19 и 20 март. Които го издържат, ще се явят на тест за интелигентност.

След това има психологическо изследване, а последният етап за класираните ще бъде заключително интервю с комисията по подбора и назначаването на кандидатите.

От полицията отчитат, че тази година имат много повече кандидати за работа от предишния конкурс, проведен преди около година. Тогава за 5 места за полицаи се състезаваха 48 младежи и девойки.

46 души са подали документи и за участие в конкурса за 3 вакантни места за пожарникари.

Петима са отпаднали след явяването на медицинска комисия, един не е отговарял на специфичните изисквания за длъжността.

Останалите 40 младежи ще се състезават за обявените 3 места - 2 в пожарната в Попово и 1 в Антоново.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане