120 кандидати за 25 места в полицията

https://www.24chasa.bg/Article/1279745 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

129 човека са подали документи за 25-те свободни работни места за полицаи в 3-те РПУ на територията на област Търговище.

9 от кандидатите са отпаднали при прегледа от медицинската комисия, защото не отговаряли на условията, информираха от полицията.

Тези, които ще спечелят надпреварата за свободните места, ще се занимават с патрулно-постова дейност и ще работят по опазване на обществения ред. Ще бъдат автомобилен и пеши патрул.

Те са основната част от охраната на масови мероприятия, обясни говорителката Ани Кръстева.

Преминалите през медицинската комисия 120 човека, от които 10 дами, ще държат първия си изпит по физическа подготовка на 19 и 20 март. Които го издържат, ще се явят на тест за интелигентност.

След това има психологическо изследване, а последният етап за класираните ще бъде заключително интервю с комисията по подбора и назначаването на кандидатите.

От полицията отчитат, че тази година имат много повече кандидати за работа от предишния конкурс, проведен преди около година. Тогава за 5 места за полицаи се състезаваха 48 младежи и девойки.

46 души са подали документи и за участие в конкурса за 3 вакантни места за пожарникари.

Петима са отпаднали след явяването на медицинска комисия, един не е отговарял на специфичните изисквания за длъжността.

Останалите 40 младежи ще се състезават за обявените 3 места - 2 в пожарната в Попово и 1 в Антоново.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от