Дядото, изхвърлен от гръцко такси, бил издирван у нас

https://www.24chasa.bg/Article/1281093 www.24chasa.bg
Хората от Ястребино казват, че Манолов споделил как ще бяга зад граница малко преди да изчезне от селото. СНИМКА: СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ

Близки на 73-годишния Кольо Манолов от село Ястребино чакат той да бъде докаран до българската граница с гръцка линейка.

Той бе обявен за издирване през 2011 г., след като изчезна от родното си село на път за Антоново. През август Манолов бил открит в Гърция благодарение на консулството в Солун, където отишъл за пасаван, каза служител на полицията в Търговище.

Преди няколко дни обаче дъщерите на Манолов получили известие, че баща им е намерен в тежко състояние, вероятно е получил удар.

“24 часа” писа в сряда, че той е бил изхвърлен от такси пред посолството ни в Атина и бил неконтактен. Настанен е в болница и там успял да каже само името си. Очаква се да бъде транспортиран с линейка до границата с България.

“И ние не знаем какво се е случило. Казаха ни, че е намерен с удар, не бил добре и с акъла. Как е стигнал до Гърция, също не е ясно. Само предполагаме, че някой го е закарал, взел му е личната карта и понеже е куц, сигурно са го карали да проси. Ако си дойде адекватен, се надяваме да разберем кой и как го е завел до Гърция и какво се е случило там”, казва Албена Колева от София, една от 4-те дъщери на Манолов.

Миналата година най-малката щерка Циталия, на 19 г., подала сигнала за изчезването на баща й в полицията. “Аз го пуснах за издирване, защото изведнъж престана да идва в училище да ме вижда. Той идваше всеки ден. След това се оказа, че е в Гърция”, казва момичето. Тя е ученичка в 12-и клас в училището по транспорт и лека промишленост в Омуртаг.

Преди да изчезне, Манолов опитал да живее при една от дъщерите си и при един от синовете си, но не се получило. Правел поразии и след това бягал. Последно живял в изоставена къща, част от комплекса в Ястребино, разказа кметският наместник Никола Велинов.

Дядото има 6 деца от два брака, но никой не се грижи за него. Затова, като го приберат в България, ще бъде настанен в социален дом, казаха от социалната служба в Омуртаг. Пенсията му е 186 лв. и се е трупала по време на отсъствието му. Според негов съселянин, преди да изчезне, Кольо споделял намерения да бяга зад граница, вероятно към Турция. Той имал навика да върви по пътищата и да се вози на автостоп. Може би така е стигнал до Гърция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца