Трайчо обиди ГЕРБ, смята Цветанов

https://www.24chasa.bg/Article/1286708 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов

Трайчо Трайков обиди ГЕРБ и парламентарната ни група с изказването си, че нямал нищо общо с партията. Това заяви в ефира на частна телевизия Цветан Цветанов.

Вицепремиерът припомни, че министърът на икономиката в оставка е бил избран с подкрепата на ГЕРБ. “След като кредита на доверие вече го няма, е съвсем нормално да се разделим”, заяви вътрешният министър.

“Не трябва да продължаваме да се обясняваме, както Трайков прави през последните дни. В нощта, когато беше поискана оставката му, Трайков проведе телефонен разговор с премиера”, добави Цветанов. И вчера вицепремиерът не даде допълнителни обяснения за причината, довела до отстраняването на Трайков.

“Аз ще запазя мълчание относно това, което излиза в медиите – ние сме били в един екип, в един отбор. И не искам да коментирам", лаконичен бе Цветанов. Той отрече Трайков да е отстоявал позиции, различни от тези на премиера Бойко Борисов, по повод руските енергийни проекти у нас.

Смятате ли, че в ГЕРБ въобще има човек, който да прави еднолична политика, а какво остава това да бъде Трайчо Трайков?! Последната дума винаги я има премиерът Бойко Борисов, каза още Цветанов.

“Едно успешно посещение в Катар беше свързано с оставката на Трайков и дали той е бил на плаж. Не това е най-важното. Посещението беше много успешно", отсече Цветанов. (24часа)